Bestseller-ejer investerer tocifret millionbeløb i dansk portal

Heartland, der står bag Bestseller-koncernen og ejes af Anders Holch Povlsen, har investeret i sommerhusportalen Landfolk, der drømmer om at blive Nordeuropas største bookingportal.
Serieinvestor og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har kastet sine penge i et nyt projekt: Sommerhusportalen Landfolk. | Foto: Joachim Ladefoged
Serieinvestor og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har kastet sine penge i et nyt projekt: Sommerhusportalen Landfolk. | Foto: Joachim Ladefoged

Det familieejede investeringsselskab Heartland har investeret et tocifret millionbeløb i den danske startup-virksomhed Landfolk, der blev lanceret for lidt over et år siden.

Det skriver parterne mandag i en pressemeddelelse.

Landfolk, der er en markedsplads for sommerhuse, fik hurtigt vind i sejlene under coronanedlukningerne i 2020 og 2021, der mere eller mindre afskar danskerne fra at rejse udenlands. Det gav en stor vækst i sommerhussalget - og søgningen i Danmark.

Nu har Heartland, der er Anders Holch Povlsens investeringsselskab, så investeret et stort millionbeløb i virksomheden Landfolk. Anders Holch Povlsen er bedst kendt som ejeren af Bestseller-koncernen, der bl.a. driver modebrands som Jack&Jones, Only, Selected og Vero Moda, men har investeringer i en lang række selskaber, herunder majoriteten i butikskæden Normal.

Lise Kaae, der er adm. direktør for Heartland, glæder sig over købet.

”Landfolk er et frisk pust i en branche, der ikke tager skade af lidt innovation. Kombinationen af nyudviklet teknologi, der sikrer en optimal, digital kunderejse, og et community med premium-sommerhuse gør Landfolk til en spændende, ny spiller på markedet. Og så er det et solidt og erfarent team, der står bag.”

Vil ekspandere

Bag Landfolk står et erfarent founder-hold, hvoraf flere har været med til at sælge Gaest.com til Airbnb i 2019. Allerede i løbet af de første to måneder af 2022 har portalen formået at overhale hele omsætningen fra 2021. Samtidig har virksomheden en målsætning om at have mere end 1.000 unikke og håndplukkede danske sommerhuse på platformen inden udgangen af 2022.

Men Landfolk har også ambitioner om yderligere ekspansion til Norge og Sverige i 2022, hvor portalen håber på i fremtiden også at kunne tilbyde bookninger af tyske sommerhuse og svenske ødegårde.

”Målet er at skabe Nordeuropas største og bedste fællesskab for sommerhusejere og -entusiaster. Landfolk er skabt ud af en stor passion for sommerhuset. Vi ønsker både at skabe unikke sommerhusoplevelser, men også at redefinere, hvordan det er at eje et sommerhus, og vi er både glade og stolte af, at Heartland vil være med på den rejse,” siger Christian Schwarz Lausten, adm. direktør for Landfolk, i pressemeddelelsen.

Selskabet har endnu ikke offentliggjort sit første årsregnskab.

Krigen i Ukraine presser etik-agendaen til tops i virksomhederne

Bestseller-familie samler ejerskabet af to designvirksomheder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også