Dansk tøjbrand vil genanvende materialer fra brugte produkter

Copenhagen Cartel, der blandt andet producerer badetøj, vil fremover indsamle brugte produkter fra egne kollektioner og genbruge materialerne i fremstillingen af nye varer.
Copenhagen Cartel sælger primært sine produkter online, men har også en fysisk butik i centrum af København. | Foto: Copenhagen Cartel/PR
Copenhagen Cartel sælger primært sine produkter online, men har også en fysisk butik i centrum af København. | Foto: Copenhagen Cartel/PR

Det danske tøjbrand Copenhagen Cartel vil fremover indsamle kunders brugte Copenhagen Cartel-produkter og bruge materialerne i produktionen af nyt tøj, skriver Fashion Forum.

Copenhagen Cartel har især fokus på badetøj og er kendt for at bruge plastik fra verdenshavene i sin produktion.

“Den langsigtede plan indebærer, at hele vores nuværende værdikæde ændres, så brugte og gamle produkter kan komme tilbage i produktionscyklussen, hvor det vil blive nedbrudt til fibre, som vi kan omdanne til nye metervarer og sy nye produkter af. Vi genbruger allerede dyrebare ressourcer, når vi skaber vores produkter, men med den opgraderede produktionskæde kommer vi til at kunne genanvende produkter igen og igen,” siger Katrine Lee Larsen, stifter af Copenhagen Cartel.

Idéen udspringer af et forløb hos det nationale udviklingsprojekt Grøn Cirkulær Omstilling, der er finansieret af EU, og som har til formål af hjælpe små og mellemstore virksomheder med at udvikle og implementere grønne og cirkulære forretningsmodeller, lyder det.

Spansk tøjgigant overgår salg før corona

H&M ryster corona af sig og løfter omsætningen 23 procent i første kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også