DetailWatch

H&M ryster corona af sig og løfter omsætningen 23 procent i første kvartal

Den svenske modekæmpe rammer forventninger til omsætningen i første kvartal. Aktien falder en smule, hvilket tilskrives Ukraine-krisens mulige påvirkning.

H&M kommer med det fulde regnskab for første kvartal 31. marts | Foto: Fredrik Sandberg/AFP/Ritzau Scanpix

Forud for offentliggørelsen af kvartalsregnskabet i slutningen af marts melder den svenske modekoncern H&M om en omsætningsstigning på 23 pct. i de tre første måneder af regnskabsåret sammenlignet med samme periode året før.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra koncernen, der kører med forskudt regnskabsår fra 1. november til 31. oktober.

Stigningen, der sendte omsætningen op på 49 mio. svenske kr., var ifølge Reuters på linje med markedets forventninger til udviklingen efter påvirkningen fra coronapandemien sidste år.

På børsen faldt aktiekursen 3 pct. i den tidlige handel, skriver Reuters. Det skyldes den potentielle indvirkning af Ukraine-krisen, der har fået H&M til at lukke sine butikker i Rusland indtil videre på linje med andre detailkoncerner. Siden har russiske myndigheder gentagne truet med at nationalisere udenlandske fabrikker og virksomheder, der sætter deres aktiviteter på pause.

H&M offentliggør sin fulde kvartalsrapport den 31. marts. Inden da bliver udviklingen for en af H&M’s største konkurrenter belyst, når spanske Inditex, der bl.a. står bag modekæden Zara, onsdag slipper regnskabsårets første kvartalsrapport løs.

”Der er en enorm usikkerhed”: Danske detailvirksomheder frygter krigens påvirkning på forbrugerne

Ruslands ambassadør truer med at overtage danske virksomheder

Dansk møbelkæde trækker sig fra salg i russiske butikker

Mere fra DetailWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs