Spansk tøjgigant overgår salg før corona

Det spanske selskab, der står bag Zara-kæden, har haft godt gang i forretningen siden begyndelsen af februar, skriver Bloomberg News.
Tøjbutikken Zara er ejet spanske Inditex. | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
Tøjbutikken Zara er ejet spanske Inditex. | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
AF MARKETWIRE

Den spanske tøjgigant Inditex, der blandt andet ejer tøjbutikken Zara, har i perioden siden 1. februar nået et salg, der er markant over samme periode i før-coronaåret 2019.

Selskabet nåede ifølge Bloomberg News et salg i perioden fra 1. februar til 13. marts, som var 21 pct. over det historisk høje niveau før corona i 2019 og 33 pct. over coronaåret 2021.

På trods af corona-udfordringen har tøjgiganten leveret en pæn nettoomsætning for året, der tilnærmelsesvist møder analytikernes estimat.

For året 2021/22, der sluttede ved udgangen af januar i år, steg Inditex’ nettoomsætning 36 pct. til 27,72 mia. euro mod et estimat på 27,86 mia. euro. Driftsresultatet skuffer også en smule ved kun at nå 4,28 mia. euro mod en forventning fra analytikere på 4,77 mia. euro.

Det tager sig således ud i Inditex-aktien, som onsdag stiger 0,7 pct. til 22,07 euro på børsen i Madrid.

Finanshuset Jefferies vurderer, at investorerne vil have fokus på selskabet fremtidige strategier, samt at Inditex forudser gode muligheder for fortsat vækst i 2022.

H&M ryster corona af sig og løfter omsætningen 23 procent i første kvartal

Danske detailvirksomheder frygter krigens påvirkning på forbrugerne: ”Der er en enorm usikkerhed”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også