Økonom: Købelyst endnu ikke knust af stigende priser

Selvom detailsalget faldt i maj, er købelysten hos forbrugerne ikke slået helt itu, mener cheføkonom fra Arbejdernes Landsbank.
Der bliver dybest set stadig handlet mere end før coronakrisen i Danmark, siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank. Arkivfoto. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Der bliver dybest set stadig handlet mere end før coronakrisen i Danmark, siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank. Arkivfoto. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Detailsalget i Danmark faldt i maj med 1,1 pct. sammenlignet med april – efter en stigning på 1,7 pct. i årets fjerde måned sammenlignet med marts.

Men selv om detailsalget var faldende i maj, hvor den høje inflation allerede kunne mærkes mange steder i detailhandlen, er købelysten fortsat ikke slået i stykker af de stigende priser.

Sådan lyder vurderingen fra Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank.

”Set over de seneste tre måneder er det stort set uændret i forhold til de foregående tre måneder. Omsætningen i detailbutikkerne kommer fra et vanvittigt højt niveau, hvor kasseapparaterne var brandvarme sidste år og satte ny rekord,” skriver han i en kommentar.

”Så på trods af det løbende fald gennem det seneste år, så bliver der dybest set stadig handlet mere end før coronakrisen. Det vidner om, at danskernes købesult trods alt ikke er slået helt i stykker af stigende priser og en rekordlav forbrugertillid,” fortsætter cheføkonomen.

Det danske detailsalg faldt kraftigt i maj

Over halvdelen af danskerne vil købe flere tilbudsvarer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også