Mærsk vil have dansk tidligere Adidas-topchef i bestyrelsen

Shippingkoncernen, der er i gang med en stor satsning inden for pakkelevering, går efter at få Kasper Rørsted ind i bestyrelsen. 
Kasper Rørsted var topchef for Adidas indtil årsskiftet. | Foto: Stine Bidstrup
Kasper Rørsted var topchef for Adidas indtil årsskiftet. | Foto: Stine Bidstrup
MARKETWIRE/DETAILWATCH

A.P. Møller-Mærsk vil have den tidligere danske Adidas-topchef, Kasper Rørsted, i bestyrelsen.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet forud for generalforsamlingen, der afholdes 28. marts.

Her skal bestyrelseskandidaten officielt vedtages som nyt medlem.

Kasper Rørsted er født i 1962 og er dansk statsborger. Han sidder aktuelt i bestyrelsen i tyske Siemens, hvor Mærsks tidligere bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe er nuværende formand.

Kasper Rørsted kom til Adidas i 2016, hvor han sad som topchef frem til udgangen af 2022. Nyheden om hans exit blev meldt ud i august sidste år, hvor forklaringen lød, at danskeren i fællesskab med bestyrelsen var nået frem til at stoppe samarbejdet.

Udover fortiden i Adidas har Kasper Rørsted også i årrække stået i spidsen for Henkel, ligesom han har været højt placeret i selskaber som Oracle og HP.

Fra årsskiftet overtog norske Bjørn Gulden, der også er formand for Salling Group, posten som adm. direktør i den tyske sportskoncern Adidas efter Kasper Rørsted. Bjørn Gulden har desuden en fortid i smykkevirksomheden Pandora, hvor han var adm. direktør, inden han skiftede til Puma.

Mandag kunne Børsen fortælle, at Mærsk går efter at tre- eller firdoble kapaciteten af koncernens logistikfaciliteter, der skal bruges til at erobre kunder på pakkemarkedet og inden for internethandel. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også