Salling-formand bliver ny topchef i Adidas

Den tyske sportskoncern bekræfter de seneste dages rygter om, at afløseren for danske Kasper Rørsted er fundet hos konkurrenten Puma i skikkelse af nordmanden Bjørn Gulden.
Bjørn Gulden er formand for bestyrelsen i dagligvarekoncernen Salling Group. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Bjørn Gulden er formand for bestyrelsen i dagligvarekoncernen Salling Group. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Norske Bjørn Gulden overtager fra årsskiftet posten som adm. direktør i den tyske sportskoncern Adidas fra danske Kasper Rørsted.

Det skriver Adidas i en pressemeddelelse.

57-årige Bjørn Gulden kommer fra en stilling som koncernchef hos konkurrenten Puma – hvor han har været siden 2013. Rygterne har svirret omkring Bjørn Gulden, der tidligere har meldt ud, at han stoppede i Puma fra årsskiftet. Rygterne fik Adidas-aktien til at stige 20,2 pct.

Ud over at være koncernchef i Puma er Bjørn Gulden også bestyrelsesformand i dagligvarekoncernen Salling Group, ligesom han også har en fortid i smykkevirksomheden Pandora, hvor han var adm. direktør, inden han skiftede til Puma.

Tilbage til Adidas

Tidligere har Bjørn Gulden også erfaring fra netop Adidas, og bestyrelsesformand Thomas Rabe ser frem til at byde ham velkommen tilbage.

”Vi er meget glade for at byde Bjørn Gulden velkommen tilbage hos Adidas. Bjørn Gulden tager næsten 30 års erfaring i sportsudstyr og fodtøjsbranchen med sig, så han kender branchen ekstremt godt og trækker på et rigt netværk i sport og detail,” udtaler Thomas Rabe, bestyrelsesformand i Adidas, i meddelelsen.

Den nye norske topchef tager over efter danske Kasper Rørsted, der stopper som adm. direktør i Adidas 11. november. I den mellemliggende periode tager finansdirektøren Harm Ohlmeyer over midlertidigt.

Kasper Rørsted har stået i spidsen for Adidas siden 2016, og han stopper efter et udfordrende 2022, hvor Adidas-aktien er mere end halveret. Det er bl.a. sket på baggrund af svindende salg i Kina, og samtidig har det tyske sportsbrand haft kontroverser med rapperen Ye, tidligere kendt som Kanye West, hvilket endte med, at det tyske selskab afsluttede et kommercielt partnerskab med rapperen.

Ifølge det finansielle nyhedsbureau Marketwire kan Adidas se frem mod et tab på op mod 250 mio. euro i indeværende regnskabsår, svarende til 1,86 mia. kr.

I pressemeddelelsen sender bestyrelsesformand Thomas Rabe en tak til Kasper Rørsted for sin tid i Adidas på vegne af hele bestyrelsen.

”Han genpositionerede selskabet og speedede den digitale omstilling op. I Nordamerika, som er verdens største sportsmarked, har Adidas fordoblet sit salg. Vi ønsker Kasper Rørsted alt det bedste for fremtiden,” siger Thomas Rabe i meddelelsen.

Adidas præsenterer regnskab for tredje kvartal onsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også