USA sagsøger Google for markedsdominans inden for annoncer

Google er tirsdag blevet sagsøgt af det amerikanske justitsministerium for misbrug af sin markedsdominans inden for digitale annoncer.
Foto: Andrew Kelly / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly / Reuters / Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Det amerikanske justitsministerium, Department of Justice, DoJ, har tirsdag sagsøgt Alphabets datterselskab Google for misbrug af sin markedsdominans inden for digitale annoncer.

Søgsmålet er anlagt i fællesskab med otte delstater, og sagsøgerne forlanger, at Googles annonceforretning på søgemaskine-området brydes op i flere forretninger.

”Google misbruger sin monopolkraft til ulempe for hjemmeside-udgivere og annoncører, som vover at benytte konkurrerende annonceteknologi for at opnå bedre kvalitets og lavere omkostningsresultater,” hedder det i stævningen ifølge Bloomberg News.

Det er Joe Bidens regerings første store sagsanlæg mod en af de store teknologikoncerner i USA, men sagsanlægget bygger på en undersøgelse af forholdene på markedet, som blev sat i værk under den foregående præsident, Donald Trump.

Det er også en sjældenhed, at justitsministeriet kræver en opdeling af et selskab.

Google dominerer markedet i USA, der anslås at have et omfang på knap 300 mia. dollar.

Det vil formentlig vare mange år, før en afgørelse i sagen vil falde, skriver Bloomberg News.

Justitsministeriet har i forvejen en sag kørende mod Google. Tilbage i 2020 stævnede DoJ også Google for at misbruge sin position til at dominere markedet for søgemaskiner ved at indgå aftaler om, at Google Search skal være standard i Apples browse Safari.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også