EU's konkurrencemyndighed sender klage til Meta grundet Marketplace

EU mener, at Facebook binder konkurrerende markedspladser til det sociale medie, og derudover mener konkurrencemyndigheden, at Facebook kan bruge data om konkurrenterne.
Aktien i selskabet går mandag 0,2 pct. tilbage i det amerikanske formarked. | Foto: FABRICE COFFRINI/AFP / AFP
Aktien i selskabet går mandag 0,2 pct. tilbage i det amerikanske formarked. | Foto: FABRICE COFFRINI/AFP / AFP
AF MARKETWIRE

Meta Platforms, som er selskabet bag Facebook og Instagram, har fået en klage fra EU’s konkurrencemyndighed for angiveligt at udelukke markedspladsrivaler, da man som bruger af Facebook er tvunget til at have adgang til at se opslag fra markedspladsen.

”Med sit sociale medie Facebook har Meta på globalt plan milliarder af månedlige brugere og millioner af aktive sælgere. Vores primære anke er, at Meta binder markedspladsen til det dominerende sociale medie. Brugerne har ikke noget valg om at have adgang til Facebook Marketplace,” skriver Margrethe Vestager i en mail, hvor sagen foldes ud.

Det skriver Bloomberg News.

Kommissionen pointerer yderligere bekymring om, at Meta skaber unfair handelsbetingelser, som tillader selskabet at bruge data om konkurrerende onlinemarkedspladser.

Tim Lamb, som er chef for Metas EMEA-divisionen, har meldt ud, at anklagerne er uden belæg, og at Meta fortsat vil arbejde med myndighederne for at vise, at selskabets produkter tjener både forbrugerne og konkurrencen.

Aktien i selskabet går mandag 0,2 pct. tilbage i det amerikanske formarked til 117,99 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også