Bestseller-ejers formue kan være faldet med milliarder som følge af netbutikkers nedgang

Værdifald blandt de store mode-webshops, som Anders Holch Povlsen har aktier i, kan have ført til et fald i Bestseller-ejerens formue, skriver Finans.
Både Zalando, Asos og About You, som Anders Holch Povlsen har aktier i, er faldet betydeligt i værdi den sidste måned. | Foto: Bestseller/PR
Både Zalando, Asos og About You, som Anders Holch Povlsen har aktier i, er faldet betydeligt i værdi den sidste måned. | Foto: Bestseller/PR

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er fjernet fra Bloombergs anerkendte liste over verdens 500 mest velhavende mennesker, skriver mediet Finans.

Bloomberg estimerede tirsdag i denne uge Anders Holch Povlsens formue til at ligge på 8 mia. dollar, og da det kræver en formue på omtrent 5 mia. dollar at være med på listen, kan Bestseller-ejerens formue altså forventes at være faldet med 3 mia. dollar, eller omkring 21 mia. kr.

Ejeren af den danske modekoncern har aktier i de store børsnoterede webshops Asos, Zalando og About You, som alle er faldet omkring en tredjedel i værdi over den seneste måned.

Så sent som i går meldte den tyske modewebshop Zalando ud, at man på grund af svagere omsætning nedjusterer forventningerne til driftsindtjeningen (EBIT) til 180-260 mio. euro i stedet for 430-510 mio. euro.

Også den svenske betalingsservice Klarna, der er Anders Holch Povlsens største aktiv, står ifølge Wall Street Journals oplysninger til at skære to tredjedele af sin værdiansættelse i en ny kapitalrejsning.

Bestseller underskriver kontrakt på 2 mia. til nyt logistikcenter i Holland

Tysk selskab med Anders Holch Povlsen som storaktionær nærmer sig milliardunderskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også