Zalando ser dårlige tider fortsætte og nedjusterer sine finansielle mål

Den tyske modeportal Zalando skruer på sine forventninger til året og venter lavere vækst og driftsindtjening.
Adm. direktør i Zalando, David Schneider. | Foto: PR
Adm. direktør i Zalando, David Schneider. | Foto: PR

Efter medvind under coronakrisen har onlinebutikker nu sværere ved at sælge deres produkter.

Det var tilfældet for Boozt, der tidligere på måneden nedjusterede sine forventninger til året, og nu er turen kommet til tyske Zalando.

Virksomheden, der sælger tøj på nettet, har på grund af ”fortsat forværring af makroøkonomiske forhold” justeret sine finansielle mål for året. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I stedet for en vækst i bruttosalget (Gross Merchandise Volume) på 16-23 pct., forventer selskabet nu en langt lavere vækst - på 3-7 pct.

Forventninger til indtægterne er også skruet voldsomt ned og Zalando regner nu med en vækst på 0-3 pct. mod tidligere 12-19 pct.

Som følge af den svagere omsætning er forventninger til driftsindtjeningen (EBIT) nu 180-260 mio. euro i stedet for 430-510 mio. euro.

Zalando havde dog i forvejen meldt ud, i forbindelse med regnskabet for første kvartal, der blev aflagt i maj, at selskabet på grund af krigen i Ukraine forventede at lande i den lave ende af spændet for driftsindtjening og indtægter.

I pressemeddelelsen oplyser Zalando, at selskabet forventer at accelerere væksten igen i 2022 pga. en række initiativer. Bl.a. har virksomheden reduceret sine investeringer i marketing, arbejdet på at gøre sin logistik-infrastruktur mere effektiv og øget minimum ordren på gratis fragt for en række markeder.

”Selvom dette nye miljø har en negativ indvirkning på vores finansielle præstation, er vores strategi og langsigtede mål de samme. Vores vision er fortsat at være startpunktet for mode i Europa,” siger meddirektør i Zalando, Robert Gentz, ifølge meddelelsen.

Zalando køber tysk modeplatform

Boozt varsler fyringer efter nedjustering: ”Vi tror, der er stormflod på vej”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også