DetailWatch

Online markedspladser står for flest genbrugshandler

På fem år er andelen af danskere, der handler brugt, steget med 13 procentpoint. Online markedspladser som DBA står for det meste af handlen, viser platformens eget genbrugsindeks.

Vanen for at handle genbrugt stiger i takt med forbrugernes alder, og topper med de 18-30 årige, ifølge DBA's genbrugsindeks. | Foto: DBA

Siden 2017 er andelen af danskere, der har handlet brugt inden for de sidste 12 måneder steget med 13 procentpoint, til lidt over hver syvende ud af 10 adspurgte. Det viser Den Blå Avis’ genbrugsindeks for 2022.

De fleste genbrugshandler sker på online handelspladser som netop DBA, skarpt efterfulgt af handel mellem venner og bekendte (82 pct. og 80 pct.). Lidt færre handler sker i genbrugs- og vintagebutikker og på loppemarkeder (77 pct. og 75 pct.). Nederst på ranglisten ligger handler gennem de sociale medier (68 pct.).

9 ud af 10 unge har handlet brugt

Vanen for at handle genbrugt stiger i takt med forbrugernes alder, og topper med de 18-30 årige, hvor 90 pct. har handlet genbrug inden for det sidste år. 50 pct. af de adspurgte unge ser klimaet som en af de vigtigste årsager til at købe brugt.

”Vi har i flere år set en opadgående kurve, når det gælder de unges genbrugsvaner, men i år tager de unge førstepladsen foran samtlige af de andre aldersgrupper på alt fra at købe genbrugstøj til at handle mest brugt,” siger Julie Schoen, talsperson for DBA, i en meddelelse.

”Vi kan se, at de 18-30-årige er særligt vilde med at købe genbrugstøj og boligtilbehør, og hele 41 pct. har et ønske om at købe endnu mere genbrugstøj fremover,” fortsætter hun.

46 pct. af alle de adspurgte danskere har købt brugte ting til boligen inden for de sidste 12 måneder. 37 pct. har købt tøj og accessories, imens 26 pct. har købt brugt elektronik.

Det afspejler sig også i søgningerne på DBA.dk. Fra april 2021 til marts 2022 søgte danskerne flest gange på ordene ”sofa”, ”spisebord”, ”iPhone” og ”Lego”.

Danske storcentre lancerer nyt genbrugskoncept

Samsøe Samsøe syr gensalg ind i tøjet

Danske unge siger, de vil betale over 70 pct. mere for bæredygtigt tøj og sko

Ny undersøgelse: Hver fjerde har ændret indkøbsvaner siden krigens start

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede