Boozt nedjusterer efter opbremsning hos forbrugerne

Aktien i Boozt falder med 10,4 pct. på børsen i København, efter at onlinemodevirksomheden torsdag morgen nedjusterer forventningerne til 2022.
”Afslutningen af første halvår nærmer sig og har vist sig mere udfordrende, end vi troede, da vi satte vores mål for året,” siger Boozts administrerende direktør Hermann Haraldsson fra Boozt. | Foto: Boozt/PR
”Afslutningen af første halvår nærmer sig og har vist sig mere udfordrende, end vi troede, da vi satte vores mål for året,” siger Boozts administrerende direktør Hermann Haraldsson fra Boozt. | Foto: Boozt/PR
AF MARKETWIRE

Onlinemodevirksomheden Boozt nedjusterer forventningerne til 2022 efter en udfordrende start på året.

Selskabet venter i 2022 nu en vækst på 10-15 pct. mod en tidligere forventning om en vækst på 20-25 pct, og prognosen for det justerede driftsresultat, EBIT, reduceres til 235-285 mio. svenske kr. fra 365-420 mio. svenske kr.

Det svarer en en justeret driftsmargin, EBIT-margin, på mellem 3,5-4,5 pct.

”Prognosen for 2022 er justeret for at reflektere en nedaccelerering i forbruget drevet af en svækket forbrugerstemning, fortsatte forsyningskædeforstyrrelser og stigende inflation, som vi venter vil have en dæmpende effekt på cyklisk forbrug i den resterende del af år,” skriver Boozt i en meddelelse torsdag morgen.

I andet kvartal regner Boozt med en omsætningsvækst på 5-8 pct. og et justeret driftsresultat, EBIT, på 70-80 mio. svenske kr.

”Afslutningen af første halvår nærmer sig og har vist sig mere udfordrende, end vi troede, da vi satte vores mål for året,” siger Boozts administrerende direktør Hermann Haraldsson fra Boozt.

Aktien falder 10 pct.

Boozt fortæller, at øget volatilitet har præget andet kvartal, hvor der har været et højere niveau af salgsfremmende aktiviteter end normalt, men samtidig har der været færre, der har kigget på tilbuddene.

Som konsekvens er prisen for at erhverve kunder - og skabe væksten - i markedet steget.

Som følge af nedjusteringen af forventningerne til 2022 falder aktien torsdag med 10,4 pct. på børsen i København.

I 2021 omsatte Boozt for 5,8 mia. svenske kr., og det justerede driftsresultat, EBIT, landede på 342,5 mio. svenske kr.

Boozt kommer med regnskab for andet kvartal den 12. august.

Boozt vil ikke lægge nye ordrer hos Ecco, men sælger stadig skoene: ”Alternativet er at brænde dem”

”Klassiske metoder” får Boozt til at vokse markant i første kvartal af 2022

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også