Klarnas værdi kan stå til at falde med en tredjedel

Stor ’køb nu, betal senere’-tjeneste står muligvis over for at miste en tredjedel af virksomhedens værdiansættelse i ny investorrunde, skriver Wall Street Journal.
Klarnas værdiansættelse står ifølge Wall Street Journals oplysninger til at falde fra 46 mia. dollar til lidt under de 30 mia. | Foto: Klarna/PR
Klarnas værdiansættelse står ifølge Wall Street Journals oplysninger til at falde fra 46 mia. dollar til lidt under de 30 mia. | Foto: Klarna/PR

’Køb nu, betal senere’-tjenesten Klarna rundede i sidste uge 150 mio. brugere og 400.000 butikspartnere verden over.

Men milepælen ramler sammen med forlydender om, at den svenske virksomheds værdiansættelse kan stå til at falde med omtrent en tredjedel, fra de skyhøje 46 mia. dollar sidste år, skriver Wall Street Journal.

Betalingsvirksomheden vil ifølge mediet Finans rejse op mod 7 mia. kr. i en ny investeringsrunde, der forventes at værdiansætte Klarna ved omkring 30 mia. dollar. Faldet i værdiansættelsen skulle ifølge Wall Street Journal skyldes udfordringer i markedet for tech-investeringer.

Blandt de nuværende investorer i Klarna er den danske Bestseller-ejer Anders Holch-Povlsen, der har en ejerandel i den svenske betalingstjeneste på 10 pct. Det vil, ifølge Finans, svare til en værdi på 3 mia. dollar efter den nye værdiansættelse.

Stor ”køb nu, betal senere”-virksomhed får millionbøde – og anker – efter GDPR-granskning

Bestseller-ejer og nordisk e-handelshus investerer i AI-løsning til netbutikker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også