Her lukker Aldi de sidste 15 butikker i Danmark

Aldis danske direktør benytter lejligheden til at sende en stor tak til både loyale kunder og dedikerede medarbejdere.
Finn Tang har i løbet af de seneste seks år stået i spidsen for Aldi. I den periode har Aldi tabt over 2,5 mia. kr. Tidligere har han været 15 år i Lidl Danmark. | Foto: Stine Bidstrup
Finn Tang har i løbet af de seneste seks år stået i spidsen for Aldi. I den periode har Aldi tabt over 2,5 mia. kr. Tidligere har han været 15 år i Lidl Danmark. | Foto: Stine Bidstrup

En 46 år lang æra synger på absolut sidste vers for Aldi i Danmark.

Den tyske discountkæde har siden slutningen af 2022 været på vej ud af det hårdt konkurrenceprægede danske marked efter år med store milliontab, og om nøjagtig en måned lukker de sidste 15 butikker så i Aldi-regi.

Det meddeler dagligvarekæden mandag.

De sidste 15 butikker ligger i det sydlige Jylland og på Fyn og vil køre ophørsudsalg fra fredag den 24. november og frem til senest torsdag den 30. november.

Lukningen af Aldis butikker kommer i kølvandet på handlen med Rema 1000, der har købt 113 af Aldis 188 butikker. Siden september har Aldi dermed været i gang med at afvikle butikkerne, der derefter overdrages til Rema 1000 sammen med personale.

Starter ophørsudsalg

Som i de øvrige mange ophørsudsalg vil der fredag, lørdag og søndag være 30 pct. rabat på alt, deriblandt fødevarer og al nonfood som elektronik, køkkenudstyr, værktøj og boligtekstiler. Kun tobak og modermælkserstatning er undtaget fra rabatten.

De varer, der ikke er solgt søndag, sættes derefter ned til halv pris, og skulle der være flere varer tilbage onsdag og torsdag, fås der 70 pct. rabat. Butikkerne lukker, så snart der ikke er flere varer tilbage.

Aldi oplyser samtidig, at der ikke vil være fuldt sortiment i butikkerne i den sidste uge, og at varer, der er købt på ophørsudsalg, ikke kan returneres.

Finn Tang, adm. direktør i Aldi Danmark, benytter lejligheden til at sende en stor tak til både kunder og særligt medarbejderne i Aldi gennem tiden.

”Gode dagligvarer til lave priser har været Aldis løfte til danskerne siden 1977, og det har tusindvis af medarbejdere sørget for gennem årene. Nu er kollegerne i de sidste 15 butikker, på vores logistikcenter i Kolding og på vores hovedkontor med til at sætte et endeligt punktum for Aldi Danmark,” siger Finn Tang.

Aldi rykkede i 1977 ind som den første discountkæde i Danmark. 46 år senere er det slut. | Foto: Ole Rash, Kroppedal Museum(t.v.) og Pr (t.h.)
Aldi rykkede i 1977 ind som den første discountkæde i Danmark. 46 år senere er det slut. | Foto: Ole Rash, Kroppedal Museum(t.v.) og Pr (t.h.)

Slidt image

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har godkendt Rema 1000’s opkøb under forudsætning af, at det norske selskab forpligter sig til at frasælge et mindre antal butikker, meddelte styrelsen i forbindelse med godkendelsen. Det sker for at sikre, at opkøbet ikke skader konkurrencen på dagligvaremarkedet i visse lokalområder.

Rema 1000 har allerede meldt ud, at kæden ikke vil åbne en Rema 1000-butik i alle 113 opkøbte Aldi-butikker. Kæden forventer, at der vil komme 60-80 nye Rema 1000-butikker efter overtagelsen. De første åbner i slutningen af november i Ringsted og Skibby.

Aldi kom til Danmark i 1977, men har siden da haft svært ved at finde fodfæste. Det er i de seneste mange år blevet til en dyr forretning for den tyskejede dagligvarekæde, der over en femårig periode nu har tabt 2,2 mia. kr. i Danmark.

Den dårlige forretning og det slidte image på det danske marked blev i sidste ende grunden til, at Aldi trak sig.

Udover Rema 1000 overtager Netto godt 20 af Aldis butikker. Den handel afventer fortsat konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Prisen for Rema 1000’s handel med Aldi er ikke offentliggjort.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også