Overblik: Aldi lukker de næste 30 butikker i hele landet

Både butikker i Jylland og på Fyn og Sjælland er blandt de næste 30 butikker, som Aldi lukker inden overdragelsen til Rema 1000.
Aldi er i fuld gang med at trække sig tilbage fra det danske marked efter at have frasolgt størstedelen af sine butikker til Rema 1000 samt en række andre butikker til konkurrenterne Coop, Dagrofa, Lidl og Salling Group. | Foto: Aldi / Pr
Aldi er i fuld gang med at trække sig tilbage fra det danske marked efter at have frasolgt størstedelen af sine butikker til Rema 1000 samt en række andre butikker til konkurrenterne Coop, Dagrofa, Lidl og Salling Group. | Foto: Aldi / Pr

Lukningen af Aldis butikker fortsætter med hastige skridt frem mod den forventede slutdato i slutningen af november.

I september annoncerede Aldi lukningen af i alt 39 butikker i Nordjylland og Sydsjælland, og i starten af oktober annoncerede Aldi så lukningen af yderligere 30 butikker i Midtjylland og på Sjælland. Nu kommer det næste store rul.

Denne gang er det 16 sjællandske, 10 jyske og fire fynske butikker, der står til at lukke som en del af den afviklingsproces, som Aldi har været i gang med, siden det i december 2022 blev meldt ud, at den tyske discountkæde ville trække sig fra det danske marked og sælge størstedelen af sine 188 butikker til Rema 1000.

Handlen mellem Rema 1000 og Aldi blev godkendt af konkurrencemyndighederne i slutningen af august og sender 113 butikker samt tre logistikcentre og en række medarbejdere over i den norske discountkæde.

Fra fredag den 3. november og frem til og med den 9. november vil Aldi køre ophørsudsalg i de 30 butikker, der bl.a. ligger på den københavnske vestegn, i Nordsjælland samt i byer som Odense, Svendborg, Ringkøbing, Sønderborg, Fredericia, Horsens og Brande.

Hele den første weekend vil der være 30 pct. rabat på alle varer. Mandag og tirsdag vil der så være halv pris, mens der onsdag og torsdag vil være 70 pct. rabat på alle varer, der endnu ikke er solgt. Butikkerne lukker, når der ikke længere er flere varer, og der vil samtidig ikke være fuldt sortiment i butikkerne i den sidste uge.

Slidt image

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har givet godkendelsen af opkøbet under forudsætning af, at Rema 1000 forpligter sig til at frasælge et mindre antal butikker, meddelte styrelsen i forbindelse med godkendelsen. Det sker for at sikre, at opkøbet ikke skader konkurrencen på dagligvaremarkedet i visse lokalområder.

Styrelsen oplyser ikke konkret, hvor butikkerne, som skal frasælges, er placeret. Men i afgørelsen fastslår Konkurrencerådet, at det ville hæmme konkurrencen i Hadsund, Bjerringbro og Væggerløse, hvis Rema 1000 opkøbte Aldi-butikkerne i disse byer.

Rema 1000 har allerede meldt ud, at kæden ikke vil åbne en Rema 1000-butik i alle 113 opkøbte Aldi-butikker. Kæden forventer, at der vil komme 60-80 nye Rema 1000-butikker efter overtagelsen.

Aldi kom til Danmark i 1977, men har siden da haft svært ved at finde fodfæste. Det er i de seneste mange år blevet til en dyr forretning for den tyskejede dagligvarekæde, der over en femårig periode nu har tabt 2,2 mia. kr. i Danmark.

Den dårlige forretning og det slidte image på det danske marked blev i sidste ende grunden til, at Aldi trak sig.

Udover Rema 1000 overtager Netto godt 20 af Aldis butikker. Den handel afventer fortsat konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Prisen for Rema 1000’s handel med Aldi er ikke offentliggjort.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også