Få overblikket: Her lukker Aldi de næste 30 butikker

Det er særligt Aldi-butikker i Nordjylland og på Sydsjælland, der står for skud i næste fase af Aldis butikslukninger.
Aldi er i fuld gang med at trække sig tilbage fra det danske marked efter at have frasolgt størstedelen af sine butikker til Rema 1000 samt en række andre butikker til konkurrenterne Coop, Dagrofa, Lidl og Salling Group. | Foto: Aldi / Pr
Aldi er i fuld gang med at trække sig tilbage fra det danske marked efter at have frasolgt størstedelen af sine butikker til Rema 1000 samt en række andre butikker til konkurrenterne Coop, Dagrofa, Lidl og Salling Group. | Foto: Aldi / Pr

Aldis tilbagetrækning fra det danske marked er for alvor begyndt at tage form, efter handlen med Rema 1000 om 113 butikker, tre logistikcentre og en lang række medarbejdere i slutningen af august blev godkendt af konkurrencemyndighederne.

Først på måneden lukkede otte butikker på Sjælland og én i Aalborg, og nu gør Aldi så klar til det næste store rul, der skal slette den tyske dagligvarekædes eksistens på det danske marked senest ved udgangen af november.

I det kommende rul står særligt butikkerne i Nordjylland og Sydsjælland samt Lolland og Falster for skud, meddeler Aldi Danmark onsdag. Alt i alt har 30 Aldi-butikker sidste åbningsdag den 28. september.

Fra fredag den 22. september påbegynder Aldi et ophørsudsalg i 18 butikker i Nordjylland, deriblandt i Aabybro, Blokhus, Hobro og Støvring. Ophørsudsalget starter på 30 pct. og slutter på 70 pct., såfremt der stadig er usolgte varer efter de to sidste åbningsdage.

Derudover lukker en enkel butik i Vejle, mens 11 butikker lukker på Sydsjælland, Lolland og Falster. Også her kører Aldi et lignende ophørsudsalg.

Aldi har selv meddelt, at det vil tage omkring tre måneder at overdrage butikkerne til Rema 1000. Tilbagetrækningen er et farvel med 46 år på det danske discountmarked.

Slidt image

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har givet godkendelsen af opkøbet under forudsætning af, at Rema 1000 forpligter sig til at frasælge et mindre antal butikker, meddelte styrelsen i forbindelse med godkendelsen. Det skyldes, at opkøbet ikke skal skade konkurrencen på dagligvaremarkedet i visse lokalområder.

Styrelsen oplyser ikke konkret, hvor butikkerne, som skal frasælges, er placeret. Men i afgørelsen fastslår Konkurrencerådet, at det ville hæmme konkurrencen i Hadsund, Bjerringbro og Væggerløse, hvis Rema 1000 opkøbte Aldi-butikkerne i disse byer.

Rema 1000 har allerede meldt ud, at kæden ikke vil åbne en Rema 1000-butik i alle 113 opkøbte Aldi-butikker. Kæden forventer, at der vil komme 60-80 nye Rema 1000-butikker efter overtagelsen.

Aldi kom til Danmark i 1977, men har siden da haft svært ved at finde fodfæste. Det er i de seneste mange år blevet til en dyr forretning for den tyskejede dagligvarekæde, der over en femårig periode nu har tabt 2,2 mia. kr. i Danmark.

Den dårlige forretning og det slidte image på det danske marked blev i sidste ende grunden til, at Aldi trak sig.

Udover Rema 1000 overtager Netto godt 20 af Aldis butikker. Den handel afventer fortsat konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Prisen for Rema 1000’s handel med Aldi er ikke offentliggjort.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også