Overblik: Her lukker de første Aldi-butikker efter Rema-overtagelse

Allerede fredag starter Aldi udsalg i ni butikker, efter Konkurrencestyrelsen onsdag godkendte Rema 1000’s opkøb af over 100 butikker.
Aldis butikker vil i de kommende måneder forsvinde hastigt fra det danske dagligvaremarked. I første omgang står Sjælland for skud. | Foto: Christian Lykking
Aldis butikker vil i de kommende måneder forsvinde hastigt fra det danske dagligvaremarked. I første omgang står Sjælland for skud. | Foto: Christian Lykking

I den nærmeste fremtid vil Aldis karakteristiske logo i et hastigt tempo forsvinde fra en række af kædens supermarkeder landet over.

Det sker som en konsekvens af Rema 1000’s opkøb af 113 Aldi-butikker og tre logistikcentre, der blev offentliggjort i december 2022, men som først onsdag blev godkendt. Derfor kan den tyske dagligvarekoncern nu for alvor begynde sit exit.

På helt kort sigt betyder det, at ni Aldi-butikker allerede fredag den 1. september starter et ophørsudsalg. En enkelt butik ligger i Aalborg, mens de resterende otte butikker spreder sig over Sjælland. Det oplyser Aldi selv.

Butikkerne står til at lukke torsdag den 7. september 2023, men lukningerne kan blive fremskyndet, såfremt de enkelte butikker kan melde udsolgt inden da.

I de første tre åbningsdage under ophørsudsalget vil alt undtagen pant, tobak, magasiner, aviser og modermælkserstatning være sat 30 pct. ned. Det, der endnu ikke er solgt, vil derefter blive sat ned med 50 pct. i forhold til normalprisen, og i de resterende to dage vil varerne så være nedsat med 70 pct.

Aldi har selv meddelt, at det vil tage omkring tre måneder at overdrage butikkerne til Rema 1000.

Aldis milliardunderskud

Rema 1000 havde oprindeligt meldt ud, at kæden ville købe 114 af Aldis 188 danske butikker. En enkelt butik, der ligger i Aalborg, udgår dog af handlen, da udlejeren af butikken ikke har accepteret at blive overdraget til Rema 1000.

Prisen for Rema 1000’s opkøb af Aldi-butikkerne er ikke offentliggjort.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har givet godkendelsen af opkøbet under forudsætning af, at Rema 1000 forpligter sig til at frasælge et mindre antal butikker, meddelte styrelsen onsdag i forbindelse med godkendelsen. Det skyldes, at opkøbet ikke skal skade konkurrencen på dagligvaremarkedet i visse lokalområder.

Aldi kom til Danmark i 1977, men har siden da haft svært ved at finde fodfæste. Det er i de seneste mange år blevet til en dyr forretning for den tyskejede dagligvarekæde, der over en femårig periode nu har tabt 2,2 mia. kr. i Danmark.

Den dårlige forretning og det slidte image på det danske marked blev i sidste ende grunden til, at Aldi trak sig.

Udover Rema 1000 overtager Netto godt 20 af Aldis butikker. Den handel afventer fortsat konkurrencemyndighedernes godkendelse. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også