Britiske fødevarepriser fortsætter med at stige

Stigende fødevarepriser forårsagede i marts et mindre end forventet fald i den britiske inflation.
Storbritannien er det G7-land med den højeste inflation overhovedet. | Foto: Kevin Coombs/Reuters/Ritzau Scanpix
Storbritannien er det G7-land med den højeste inflation overhovedet. | Foto: Kevin Coombs/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske inflation faldt ikke lige så meget som forventet i marts – og synderen skal findes i fortsat stigende fødevarepriser. 

The Guardian skriver med henvisning til tal fra Office for National Statistics, at inflationen målt på forbrugerprisindekset i marts faldt til 10,1 pct. mod de forventede 9,8 pct. 

Årsagen til, at inflationen ikke faldt så meget som forventet, skal findes i prisen på mad og alkoholfrie drikkevarer, der siden marts sidste år er steget med 19,1 pct. i landet – noget, der har medført stort økonomisk pres på mange britiske husholdninger. 

Prisstigningerne på udvalgte fødevarer såsom frugt, chokolade, konfekture og kød fortsatte i marts med at stige, viser data fra Office for National Statistics i følge avisen. 

Den britiske inflation toppede i oktober 2022, da den nåede 11,1 pct., og Storbritannien er indehaveren af den sørgelige rekord som det G7-land med den højeste inflation overhovedet. Til sammenligning er den britiske inflation dobbelt så høj som den amerikanske. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også