Britisk supermarkedskoncern afprøver førerløs levering

”Vi tror på, at selvkørende teknologi er en spændende mulighed for at forme fremtidens levering,” siger Asdas chef for e-commerce om forsøget med selvkørende biler.
Asda kalder prøveperioden det største forsøg med førerløs levering i Storbritannien. | Foto: Toby Melville/reuters/ritzau Scanpix
Asda kalder prøveperioden det største forsøg med førerløs levering i Storbritannien. | Foto: Toby Melville/reuters/ritzau Scanpix

Det næste år vil Storbritanniens tredjestørste dagligvarekæde, Asda, forsøge sig med levering af dagligvarer fra førerløse biler, skriver mediet Retail Gazette.

Forsøget vil i første omgang foregå i London, hvor Asda vil supplere den eksisterende leveringsflåde med selvkørende biler, som i prøveperioden dog vil have en person siddende på passagersædet som en sikkerhedsforanstaltning.

Asda kalder prøveperioden det største forsøg med førerløs levering i Storbritannien, og ambitionen er at udbrede det fra London.

”Vi tror på, at selvkørende teknologi er en spændende mulighed for at forme fremtidens levering – ikke kun i Park Royal-butikken, men i hele vores landsdækkende forretning,” siger Simon Gregg, chef for e-commerce hos Asda, ifølge Retail Gazette.

Forsøget er et samarbejde med Wayve, der leverer et umiddelbart ukendt antal biler af mærket Jaguar I-Pace, som er en elektrisk bil.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også