Tesco afviser at lukrere stort på stigende priser

Kritik af milliardoverskud i krisetider får nu topchef i Storbritanniens største dagligvarekæde til at svare igen. 
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Et justeret driftsoverskud i detail på 2,49 mia. pund svarende til i omegnen af 21 mia. kr. i 2022/23 har fået kritikken mod Storbritanniens største dagligvarekæde, Tesco, til at hagle ned fra flere siden.

Forbrugerorganisationer har blandt andet skudt skarpt mod Tesco – der sidder på 27 pct. af det britiske dagligvaremarked – og beskyldt kæden for at tjene stort i en tid, hvor britiske forbrugere spinker og sparer for at får enderne til at hænge sammen. 

Torsdag i sidste uge slog Tescos topchef, Ken Murphy, tilbage, skriver Reuters

”(...) Vores overskud faldt med 7 pct. i år, og det er på trods af, at vi opnåede rekordstore omkostningsbesparelser. Det er for mig et meget væsentligt bevis på, at vi har arbejdet meget hårdt for kunder såvel som kolleger i det seneste regnskabsår,” lød det ifølge mediet fra topchefen.

Tesco havde i regnskabsåret en overskudsgrad på 4 pct. 

Topchefen understregede desuden, skriver Reuters i en anden artikel, at man i dagligvarekæden ikke er bange for at have ”direkte” samtaler om prisniveauet med leverandører med henblik på at levere værdi til forbrugerne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også