DetailWatch

Analytiker: Opbremsning i fødevareprisstigninger bliver kortvarig

Priserne på fødevarer står i øjeblikket til at falde, men snart venter nyt prishop, siger råvareanalytiker fra Agrocura.

Foto: LISELOTTE SABROE

Selvom der er udsigt til en opbremsning i fødevareprisernes hastige stigninger, ser glæden ud til at blive kortvarig, da der snart venter endnu en runde med prisstigninger.

Det skriver Børsen på baggrund af et interview med Anders Mortensen, råvareanalytiker i fondsmæglerselskabet Agrocura.

Da de seneste måneder har budt på tørt vejr i store dele af Europa og USA, bliver høsten ikke så storslået, som man forventede i starten af året, og det vil formentlig få priserne på hvede til at stige igen senere på året.

“Udfordringen med den størrelse høst, vi får, er, at selvom vi får lidt lavere priser på den korte bane, kan vi ikke opbygge lagre. Når vi ikke kan det, er vi lige så afhængige af, at vejret til vinter og forår bliver relativt nådigt, og afgrøderne ikke bliver skadet, for vi har endnu ikke fået den stødpude, der skal til, før vi helt kan afblæse høje priser,” siger Anders Mortensen.

Luksusskobrand vinder langvarig varemærkekamp i Kina

Amerikansk materialistkæde straffes i formarkedet efter nedjustering

Webshop-platformen Shopify indleder nyt samarbejde med Youtube

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs