DetailWatch

Dagrofa-ejer sætter sig i front i norsk detailkoncern

Den nu tidligere bestyrelsesformand vil dog fortsætte som fast observatør i bestyrelsen.

Foto: PR / Dagrofa

Milliardæren Johan Johansson, der gennem sit ejerskab af den norske detailkoncern Norgesgruppen også ejer en stor andel af danske Dagrofa, bliver den nye bestyrelsesformand for Norgesgruppen, skriver Euronext.

Johan Johansson blev valgt som bestyrelsesformand for Norgesgruppen under generalforsamlingen tidligere i maj måned. Den afgående bestyrelsesformand, faderen Knut Hartvig Johansson, vil dog fortsætte som fast observatør i bestyrelsen.

”Det har længe ligget i kortene, at jeg på et tidspunkt skulle overtage som bestyrelsesformand for Norgesgruppen, så dette er helt udramatisk. Koncernstrategien ligger fast, og min far Knut Hartvig vil fortsat være aktivt deltagende som observatør i bestyrelsesmøderne fremover,” siger Johan Johansson.

Dagligvarekoncernen ejer omkring 49 pct. af Dagrofakoncernen, og som tidligere beskrevet af FødevareWatch kom den norske kæde ud af 2021 med et vækst i omsætningen til 103 mia. norske kr., eller 79 mia. danske kr., sammenlignet med 102 mia. norske kr. året før. Samtidig steg bundlinjen fra 3,8 mia. norske kr. i 2020 til 3,9 mia. norske kr. i 2021, svarende til omkring 3 mia. danske kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Mænd er overrepræsenteret i danske dagligvarekoncerners bestyrelser

Dagrofa-kæde indfører prismatch på hverdagsprodukter

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede