Regeringen vil hæve aldersgrænse på tobak

Gradvis hævelse af aldersgrænsen for køb af tobaks- og nikotinprodukter fra 18 til 25 år, er en del af ny model fra regeringen.
Foto: Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

I forhandlingerne op til den fremtidige sundhedsreform er der nu kommet et nyt forslag fra regeringen klar med en ny model, der går på en gradvis hævelse af aldersgrænsen på køb af nikotin- og tobaksprodukter fra 18 år, som den er i dag, til at lyde på 25 år i 2035, når modellen er fuldt implementeret.

Det skriver Finans.

Forslaget kommer ovenpå regeringens oprindelige forslag om, at unge født i 2010 og efter aldrig skulle have lov til at købe tobaksprodukter. Det ramlede dog ind i EU’s tobaksdirektiv, der går ud på, at man kun må begrænse handlen ift. børn og unge.

”Regeringen har en ambition om at opnå en 100 pct. nikotinfri fremtid. Derfor har vi med sundhedsudspillet også sat et klart mål om, at ingen børn født i og efter 2010 skal starte med at ryge eller bruge andre nikotinprodukter. Det vil være historisk, hvis vi i fællesskab får sikret, at ingen børn starter med det her, og en milepæl i forhold til at skabe flere sunde leveår,” skriver Magnus Heunicke i et skriftligt svar til Jyllands-Posten/Finans, og fortsætter:

”Det tror jeg egentlig, at mange partier bakker op om. Hvordan vi så præcist kommer derhen, det er noget af det, som vi netop nu sidder og forhandler om i Sundhedsministeriet.”

Hvis forslaget bliver vedtaget vil indfasningen af forbuddet starte i 2028 og være fuldt implementeret i 2035.

Sundhedsminister: Forslag om røgfrie unge er ikke slukket trods EU-regel

Skatteministeriet: Cigaretpakker til 90 kr. vil øge grænsehandlen med 2,3 mia. cigaretter

Stigende priser får forbrugerne til at søge mod discountsupermarkederne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også