DetailWatch

Regeringen vil hæve aldersgrænse på tobak

Gradvis hævelse af aldersgrænsen for køb af tobaks- og nikotinprodukter fra 18 til 25 år, er en del af ny model fra regeringen.

Foto: Mikkel Hørlyck

I forhandlingerne op til den fremtidige sundhedsreform er der nu kommet et nyt forslag fra regeringen klar med en ny model, der går på en gradvis hævelse af aldersgrænsen på køb af nikotin- og tobaksprodukter fra 18 år, som den er i dag, til at lyde på 25 år i 2035, når modellen er fuldt implementeret.

Det skriver Finans.

Forslaget kommer ovenpå regeringens oprindelige forslag om, at unge født i 2010 og efter aldrig skulle have lov til at købe tobaksprodukter. Det ramlede dog ind i EU’s tobaksdirektiv, der går ud på, at man kun må begrænse handlen ift. børn og unge.

”Regeringen har en ambition om at opnå en 100 pct. nikotinfri fremtid. Derfor har vi med sundhedsudspillet også sat et klart mål om, at ingen børn født i og efter 2010 skal starte med at ryge eller bruge andre nikotinprodukter. Det vil være historisk, hvis vi i fællesskab får sikret, at ingen børn starter med det her, og en milepæl i forhold til at skabe flere sunde leveår,” skriver Magnus Heunicke i et skriftligt svar til Jyllands-Posten/Finans, og fortsætter:

”Det tror jeg egentlig, at mange partier bakker op om. Hvordan vi så præcist kommer derhen, det er noget af det, som vi netop nu sidder og forhandler om i Sundhedsministeriet.”

Hvis forslaget bliver vedtaget vil indfasningen af forbuddet starte i 2028 og være fuldt implementeret i 2035.

Sundhedsminister: Forslag om røgfrie unge er ikke slukket trods EU-regel

Skatteministeriet: Cigaretpakker til 90 kr. vil øge grænsehandlen med 2,3 mia. cigaretter

Stigende priser får forbrugerne til at søge mod discountsupermarkederne

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs