Aflagt Ikea-grund midt i København solgt for trecifret millionbeløb

Den kommende ejendom på grunden kan på sigt blive en del af Det Grønne Strøg, der vil strække sig over to kilometer på tværs af de omkringliggende bygningers tage. 
Grunden på Carsten Niebuhrs Gade 17 i København, der skulle have været en del af Ikeas nye varehus. | Foto: Pr / Savills
Grunden på Carsten Niebuhrs Gade 17 i København, der skulle have været en del af Ikeas nye varehus. | Foto: Pr / Savills

Den internationale rådgiver Savills har bistået i salget af en 8706 kvm grund klos op ad Ikeas nye cityvarehus ved Kalvebod Brygge i København. Ikea sælger til en endnu ikke offentliggjort køber for et trecifret millionbeløb, skriver rådgiveren i en pressemeddelelse.

”Grundstykket er en af Københavns sidste centrale byggegrunde, og vi har stor tiltro til, at det færdige projekt vil konsolidere og intensivere den allerede igangværende udvikling af nærområdet med henblik på at tiltrække endnu flere mennesker,” udtaler Mikkel Andersen, partner hos Savills Danmark og ansvarlig mægler, i meddelelsen.

Ved Carsten Niebuhrs Gade 17 skulle de omtrent 9000 kvm oprindeligt have været en del af det nye Ikea-varehus, men den svenske boligindretningskæde har i stedet valgt at sælge grunden, som har en byggeret på 15.950 kvm.

Ifølge Mikkel Andersen forventes den fremtidige ejendom på grunden at inkorporeres i Det Grønne Strøg, som er en to kilometer lang strækning, der går på tværs af de omkringliggende tage og er målrettet cyklister og gående.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også