Flügger nedtoner forventningerne

En estimeret ekstraregning for råvarer, energi og transport på 120 mio. kr. for året får malingkoncernen til at nedjustere forventningerne til indtjeningen.
Stigende omkostninger og "samfundsøkonomisk afmatning" får Flügger til at skrue ned for forventningerne. | Foto: Flügger Group/PR.
Stigende omkostninger og "samfundsøkonomisk afmatning" får Flügger til at skrue ned for forventningerne. | Foto: Flügger Group/PR.
MARKETWIRE

Malervarekoncernen Flügger nedjusterer forventningerne til 2022 og ser nu indtjening, EBIT, på 50-80 mio. kr. mod tidligere ventet 100-150 mio. kr. Det skyldes samfundsøkonomisk afmatning og stigende omkostninger.

Omsætningen ventes fortsat at lande på mellem 2,5 og 2,7 mia. kr.

Det oplyser Flügger fredag morgen.

”I de første seks måneder af regnskabsåret (maj – oktober) har aktiviteterne i Polen og på de nordiske markeder været præget af en tiltagende samfundsøkonomisk afmatning. I perioden var kundemikset negativt påvirket af særligt aftagende salg til privatkunder,” skriver selskabet.

Derudover ventes stigninger i priser på råvarer, energi samt distribution at udgøre ca. 120 mio. kr. i forhold til året før.

”De af Flügger gennemførte stigninger i salgspriserne har på den korte bane ikke været tilstrækkelige til at afbøde de stigende omkostninger, hvilket påvirker vores forventninger til indtjeningen i regnskabsåret,” fremgår det af meddelelsen.

”Der er iværksat en række omkostningsbesparende initiativer, der delvis vil få effekt i indeværende og kommende regnskabsår. Derudover har forretningen stærkt fokus på salgspriserne og de volumenfremmende initiativer,” lyder det videre.

Malingkoncern går fra at kunne producere 18 til 60 mio. liter spartel

Højere omkostninger udhuler indtjeningen hos Flügger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også