Højere omkostninger udhuler indtjeningen hos Flügger

I nyt regnskab skæres godt 50 mio. kr. i Flüggers driftsresultat. Samtidig forventer malingkoncernen ikke at kunne komme af med russiske aktiviteter inden for det næste år.
Foto: Flügger Group/PR.
Foto: Flügger Group/PR.
AF MARKETWIRE

Højere priser på råvarer, energi og transport, som det ikke har været muligt af få fuld kompensation for i salgspriserne, presser indtjeningen hos malervarerkoncernen Flügger.

I første kvartal af det forskudte regnskabsår 2022/23 faldt selskabets driftsresultat, EBIT, til 70 mio. kr. fra 124 mio. kr. i samme periode året før. I perioden omsatte Flügger for 730 mio. kr. sammenlignet med 736 mio. kr. sidste år.

På tværs af markeder og segmenter oplevede koncernen et lavere salg til konsumenterne, mens salget til de professionelle malere var på niveau med året før, fremgår det af regnskabet.

”Gennem første kvartal har vi været påvirket af faldende efterspørgsel fra konsumenter på tværs af segmenter. Vi er desuden ramt af stigende omkostninger til råvarer, transport og energi,” udtaler Sune Schnack i regnskabet og fortsætter:

”De usædvanlig store omkostningsstigninger har ikke været mulige at overføre til salgspriserne og forventes at påvirke marginen negativt et par kvartaler endnu.”

Af regnskabet fremgår det endvidere, at selskabet fortsat ønsker at frasælge sine selskaber i Rusland og Belarus, men det ventes ikke afsluttet inden for de kommende 12 måneder.

Det skyldes, at et salg af selskaberne på nuværende tidspunkt er forhindret grundet EU-sanktioner og et nyt russisk dekret på området. Derfor indgår Rusland og Belarus nu i regnskabet under fortsættende aktiviteter, skriver Flügger.

Flügger fastholder sine forventninger til hele regnskabsåret 2022/23 om en omsætning i niveauet 2500 til 2700 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 100-150 mio. kr.

Flügger oplever nyt russisk benspænd for frasalg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også