Flügger oplever nyt russisk benspænd for frasalg

På den korte bane tror Flügger ikke på, at det er muligt at frasælge de russiske aktiviteter, skriver Børsen.
Foto: Flügger Group/PR.
Foto: Flügger Group/PR.
AF MARKETWIRE

Et nyt dekret betyder nu, at de russiske myndigheder skal godkende virksomhedssalg i landet, og det kan være et benspænd for de danske virksomheder, herunder Carlsberg og Flügger, der planlægger at frasælge deres aktiviteter efter den russiske invasion af Ukraine.

Det skriver Børsen.

Den nye regel vedrører den udbredte LLC-selskabsform, svarende til den danske aktieselskabsform.

”Vi følger selvfølgelig lovgivningsmæssige samt politiske udmeldinger fra Rusland tæt, da de er relevante for, hvordan vi griber den igangværende salgsproces an,” hedder det i en skriftlig kommentar fra Carlsbergs presseafdeling til Børsen.

Siden marts har den danske bryggerikoncern forsøgt at frasælge sine russiske aktiviteter, der omfatter 8500 ansatte og otte store bryggerier. Før krigens udbrud var aktiverne opgjort til 20 mia. kr. De er siden nedskrevet med 9 mia. kr.

I forvejen er frasalg i Rusland kompliceret, da de kan stride mod EU’s sanktioner, hvilket blandt andet har ramt malingkoncernen Flügger.

”Vi har tidligere konstateret, at EU-sanktionerne gør det ulovligt for os at sælge de berørte selskaber. Med det russiske dekret fra sidste uge kan vi så konstatere, at det også fra russisk side kan være umuligt at frasælge selskaberne. Så på kort sigt ser vi ikke, at et salg kan lade sig gøre,” oplyser Flüggers kommunikationschef, Casper Felt, i en mail.

EU-sanktioner forhindrer Flügger i at sælge aktiver i Rusland

Flügger justerer forventning og udskyder russisk frasalg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også