DetailWatch

Malingkoncern går fra at kunne producere 18 til 60 mio. liter spartel

Med et nyt spartelanlæg i Sverige har Flügger tredoblet sin produktionskapacitet, erstattet en knap råvare og nedbragt CO2-udledningen.

Flyveaske er blevet svært at få fat i som følge af krigen i Ukraine. Nu erstatter Flügger fyldningsmiddelet i spartlen med et unavngivent naturmateriale. | Foto: Flügger

Den danske malingkoncern Flüggers nye sandspartelanlæg i Bollebygd, Sverige, er efter tre års byggeri i produktion. Med anlægget tredobler Flügger sin produktionskapacitet fra 18 mio. liter spartel til 60 mio. liter om året.

Anlægget ”cementerer” ifølge en meddelelse fra koncernen Flüggers beslutning om at producere sin maling i Skandinavien og skal være med til at sikre ønskede markedsandele.

”For at opnå vores mål om øgede markedsandele, er det en nødvendighed, at vi kan producere store mængder spartel af en høj kvalitet på kort tid,” siger Kim Korff, der er vicedirektør for Flüggers drift.

CO2-udledningen for det nye anlæg, der ligger ved siden af det eksisterende lager i Bollebygd, er 20 pct. lavere end Flüggers gamle fabriks udledning, lyder det.

Med skiftet til den nye fabrik løser Flügger endnu et problem. Koncernen har nemlig udfordringer med sine forsyninger af det normale fyldningsmiddel i spartel, flyveaske, der er blevet en knap ressource som følge af krigen i Ukraine.

Derfor har koncernen erstattet flyveasken, som består af finkornede partikler, som bliver udskilt fra røggasserne fra kulfyrede kraftværker, med et naturmateriale i sin nye spartelopskrift.

Flügger oplyser ikke hvilket naturmateriale, der er tale om, men fortæller, at det er et mindre varierende produkt end flyvaske, og derfor gør koncernen i stand til at levere et produkt i samme kvalitet hver gang.

”Der er stor rift om fyldningsmidlet flyveaske, som anvendes i flere forskellige produkter. Og lige nu er branchen presset, da flyveasken kommer fra områder, der er påvirket af krigen i Ukraine. Ved at bruge naturmidlet i stedet for slipper vi for store leveringsmæssige og logistiske udfordringer,” siger Kim Korff.

Højere omkostninger udhuler indtjeningen hos Flügger

Flügger oplever nyt russisk benspænd for frasalg

Online malingfirma fordobler omsætning mens nyt lager trækker overskuddet ned

EU-sanktioner forhindrer Flügger i at sælge aktiver i Rusland

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede