Normal udvider med ny butik i Billund 

Efter de seneste to butiksåbninger på Sjælland udvider den danskejede detailkæde til november i Jylland.
Foto: Marie Ravn/JPA
Foto: Marie Ravn/JPA
SARA HESSE

Normal fortsætter udvidelsen af butiksnettet i Danmark og etablerer en ny butik i Billund.

Åbningen er fastsat til den 3. november, skriver butikskæden i en pressemeddelelse. Tilføjelsen af endnu en butik på dansk jord sker som led i en større strategi om at ekspandere i Danmark og til resten af Skandinavien. Normal har det seneste år annonceret flere nye butiksåbninger i blandt andet Nykøbing Sjælland, Taastrup og Viborg og senest i Køge og Vallensbæk.

Stifteren af butikskæden Torben Mouritsen har tidligere udtalt til erhvervsmediet Finans, at ambitionen er at åbne op mod 50 nye butikker i Danmark ”over en kortere årrække”.

Kæden har lige nu mere end 400 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig og Finland. Ud over de danske åbninger har kæden også åbnet otte nye butikker i Sverige tidligere på året.

Normal åbnede sin første butik i 2013. Året efter købte Bestsellers topchef og ejer, Anders Holch Povlsen, sig ind med 25 pct., og den ejerandel er siden øget støt til 71 pct. i dag.

Kæden havde i 2021 et overskud på knap 275 mio. kr. og en omsætning på 2,96 mia. kr. Det er en seksdobling i forhold til for fem år siden, hvor den lå på 483 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også