Normal udvider med otte nye butikker i Sverige

Den danske discountkæde Normal skruer igen op for butiksekspansionen og har tegnet aftaler for yderligere otte svenske butikker, skriver det svenske medie Market.
Normal sælger blandt andet hårpleje, hudpleje, husholdningsartikler, makeup, konfekture og drikkevarer. | Foto: Marie Ravn/JPA
Normal sælger blandt andet hårpleje, hudpleje, husholdningsartikler, makeup, konfekture og drikkevarer. | Foto: Marie Ravn/JPA

Dagligvarekæden Normal, der har Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen som hovedaktionær, fortsætter med at udvide sin butiksportefølje i Sverige med otte nye butikker.

Det fortæller landechef i Sverige, Jan Nyberg, til det svenske medie Market, hvor han lover ”betydeligt flere” butiksåbninger i fremtiden.

Han fortæller ligeledes, at det drejer sig om både butikslokationer i indkøbscentre og på gågader og strøg. Butiksudrulningen sker i en periode med en rekordhøj inflation, der ifølge Jan Nyberg får forbrugerne til at søge mod discount.

”Vi ser ingen afmatning – tværtimod. Kunderne kigger på os nu, og det mærker vi tydeligt,” siger han til mediet.

Også i Danmark har Normal åbnet en række nye butikker i løbet af 2022 i blandt andet Nykøbing Sjælland, Taastrup og Viborg Storcenter.

Varerne i Normals sortiment tæller både hårpleje, hudpleje, husholdningsartikler, makeup, konfekture og drikkevarer.

Forventer flere danske butikker

Normal-kæden varslede i 2021 en kraftig ekspansion af kædens fysiske butikker i både Danmark, Sverige og Finland og har ifølge en pressemeddelelse nu over 400 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig og Finland.

Af de 400 butikker ligger mere end 100 af dem i Danmark, og kæden forventer ligeledes at åbne yderligere butikker herhjemme i det kommende år.

Normal åbnede sin første butik i 2013. Året efter købte Bestsellers topchef og ejer, Anders Holch Povlsen, sig ind med 25 pct. Den ejerandel er siden øget støt til 71 pct. i dag.

Kæden havde i 2021 et overskud på knap 275 mio. kr. og en omsætning på 2,96 mia. kr. Det er en seksdobling i forhold til for fem år siden, hvor den lå på 483 mio. kr.

Normal åbner tre nye butikker

Dansk webshop vil hente ny vækst i Norge: Vi kan ikke vokse med samme fart her

Globale handelsudfordringer bremser forventet Tour-boost hos danske cykelbutikker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også