Rema 1000 og Coop trækker prisstigninger tilbage i Norge

Dagen efter, dagligvarepriserne blev hævet på grund af højere leverandørpriser, har flere aktører sat dem ned igen, skriver Dagligvarehandlen.
Foto: Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund

De norske forbrugere ser alligevel ud til at kunne slippe for prishop i flere supermarkeder, skriver Dagligvarehandlen, der citerer norske VG.

I kølvandet på årsforhandlingerne mellem dagligvarebutikkerne og deres leverandører var der fra 1. februar ventet prisstigninger på op til 10 pct. Men dagen efter, discountkæden Rema 1000 havde hævet priserne med 4,8 pct. i snit, røg de ned igen.

Også Coop Norge sætter priserne ned igen på omkring 4000 varer for at været konkurrencedygtig. 

”Vi gør det ikke, fordi vi har råd til det, men fordi vi må. Vi er nødt til at være konkurrencedygtige for ikke at tabe kunder – og det har vi hvert fald ikke råd til,” siger kommunikationsdirektør i Coop Norge, Bjørn Takle Friis, til VG.

Tilbagerulningen kommer få dage efter, at kæden Kiwi i Norge havde fastlåst prisen på en række varer.

Lige som i Danmark har prisstigninger på maden i supermarkederne tiltrukket politisk opmærksomhed. Den norske regering meldte tidligere i januar ud, at man vil sætte en granskning af prisdannelsen i den norske dagligvarebranche i gang for at sikre, at der ikke bliver skruet unødigt op for priserne for at øge profitten. 

Minister advarer norske supermarkeder forud for nye prisstigninger

Norske forbrugere nærer stor mistro til dagligvarekæderne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også