Stærkt amerikansk detailsalg trukket af energipriser

Det amerikanske detailsalg steg i juni med 1 pct. i forhold til maj.
Foto: Mark Lennihan, AP Photo
Foto: Mark Lennihan, AP Photo
AF MARKETWIRE

Det stærke amerikanske detailsalg som blev præsenteret fredag, er blandt andet forårsaget af stigning i salget på benzinstationer på 3,6 pct. i juni i forhold til maj samt en stigning på 49,1 pct. i forhold juni 2021.

Det skriver cheføkonom hos HC Andersen Capital i kommentar.

”En fortsat stor opsparing og høj beskæftigelse holder hånden under forbruget, og det forventes at fortsætte i de kommende måneder. Det er dog vigtigt at holde sig for øje at det amerikanske detailsalg opgøres i løbende priser, hvorfor de kraftige inflations-stigninger er en væsentlig årsag til stigningerne. Målt i mængder er stigningen markant lavere,” skriver han.

Det amerikanske detailsalg steg i juni med 1,0 pct. i forhold til maj, efter en fald på 0,1 pct. i maj. Der var ventet en stigning på 0,9 pct. i forhold til maj. I forhold til juni 2021 steg salget med 8,4 pct.

Eksklusive biler steg salget med 0,7 pct. i juni efter en stigning på 0,6 pct i maj. Der var ventet en stigning på 0,7 pct. I forhold til juni 2021 steg salget med 10,6 pct.

Nordisk sportskæde indleder sparerunde efter resultatfald

Husqvarna misser estimat med kvartalsregnskab

Forbrugerne kan blive ramt af stigende udgifter hos virksomheder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også