Forlag venter prisstigninger på bøger

Papirknaphed og markant stigende trykpriser kan betyde prisstigninger på op til 20 kr. per bog hen over sommeren, skriver Politiken.
Ifølge forlagschef Lene Juul fra Politikens Forlag "galoperer" trykprisen på bøger derudad, og det vil betyde højere udsalgspriser, venter hun | Foto: Rasmus Schou
Ifølge forlagschef Lene Juul fra Politikens Forlag "galoperer" trykprisen på bøger derudad, og det vil betyde højere udsalgspriser, venter hun | Foto: Rasmus Schou

Selvom bogmarkedet samlet set indtil videre gået fri af prisstigninger, forventer flere forlag nu, at den udvikling vil vende. Det skriver Politiken, der bl.a. har talt med adm. direktør for Politikens Forlag, Lene Juul.

”Jeg kan godt forestille mig, at vi i branchen kommer til at se stigninger på omkring 20 kr. per bog hen over sommeren,” siger forlagsdirektøren, der peger på papirknaphed og stigende trykkeomkostninger som baggrunden. Ifølge Politiken ventes papirmanglen af øge prisen på at få trykt bøger med 20-40 pct.

Også adm. direktør for Egmont-forlaget Lindhardt og Ringhof, Lars Boesgaard, tror, at fremtiden tegner vanskeligere for bogsalget, siger han til Politiken.

Venter på det sker

DetailWatch har tidligere talt med adm. direktør for Bog & Idé-kæden, Marianne Lyngby Pedersen fra Indeks Retail, der også står bag Legekæden, om de stigende fragt- og energipriser, der har ramt detailbranchen. Her var forventningen også, at prisudviklingen på bøger ville ændre sig.

”Indtil videre har vi ikke set prisstigninger på bøger, men jeg går bare og venter på, at det sker,” sagde adm. direktør Marianne Lyngby Pedersen til DetailWatch.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er det overordnet blevet billigere at købe bøger det seneste år. Prisen på bøger faldt i det samlede billede med 13,4 pct. i februar 2022 sammenlignet med samme måned sidste år ifølge tallene.

Statistikken er dog usikker og dækker over flere interne forskydninger. For eksempel er prisen på skønlitteratur faldet, mens prisen på undervisningsbøger og e-bøger er steget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også