DetailWatch

Nye lønforhøjelser gør Lidl til det bedst betalende britiske supermarked

Det tyskejede supermarked har hævet timelønnen med 10-14,5 pct. for omkring 23.500 medarbejdere.

Lidl øger personaleomkostningerne for anden gang i år med en investering på 39,5 mio. pund, der gør den tyskejede kæde til den bedst betalende supermarkedskæde i Storbritannien. | Foto: Pr

For anden gang i år hæver supermarkedskæden Lidl lønnen i Storbritannien, hvor lønnen for timeansatte ifølge Lidl vil stige med 10-14,5 pct. Det skriver The Guardian.

Konkret betyder det, at timelønnen for nyligt ansatte stiger fra 10,10 pund (85,28 kr.) til 10,90 pund (92,03 kr.) for medarbejdere udenfor London, mens den stiger fra 11,30 pund (95,41 kr.) til 11,95 pund (100,90 kr.) for timeansatte i hovedstaden. Lønstigningerne betyder samtidig, at timelønnen overgår konkurrenten Aldi, der i seneste måned satte minimumslønnen op til 10,50 pund (88,65 kr.).

Lønstigningerne vil ifølge Lidl ramme 23.500 ansatte i 935 butikker og 13 varehuse over hele Storbritannien.

”Det er den anden lønforhøjelse, som Lidl har indført i år og er en anerkendelse af det igangværende hårde arbejde og dedikation fra vores butiks- og lagerkollegaer,” siger Ryan McDonnell, adm. direktør i Lidl i Storbritannien ifølge The Guardian.

Supermarkedskæden anslår, at de to lønforhøjelser i år vil koste kæden 50 mio. pund, svarende til 422,2 mio. kr.

Aldi og Lidl er ikke de eneste i Storbritannien, der på det seneste har hævet lønnen for sine mange ansatte. Også det britiske stormagasin Marks & Spencers vil hæve minimumslønnen for sine ansatte med to pct. og uddele gavekort til sine medarbejdere på over 2.000 kr.

Svensk Lidl runder rekordår for femte år i træk

Britisk stormagasin uddeler gavekort til sine ansatte

Lidl følger konkurrenterne og sænker temperaturen

Mere fra DetailWatch

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs