Dansk modewebshop om europæisk ekspansion: "Klar til at trykke på speederen"

Teeshoppen vil inden årets udgang være til stede på 10 onlinemarkeder i Europa og 25 i 2024. Direktør og stifter udelukker ikke at få en investor ombord til den storstilede ekspansion.
Benjamin Philip stiftede Teeshoppen i 2014. I starten var det en dedikeret t-shirt-forretning, men siden har virksomheden forgrenet sig til nu at have et bredt sortiment af varer. | Foto: Teeshoppen/Pr
Benjamin Philip stiftede Teeshoppen i 2014. I starten var det en dedikeret t-shirt-forretning, men siden har virksomheden forgrenet sig til nu at have et bredt sortiment af varer. | Foto: Teeshoppen/Pr

Teeshoppen er efter to års forberedelse i fuld gang med at udrulle den offensive plan for fremtiden.

Modevirksomheden, der sælger basistøj – primært online, meldte tidligere på sommeren ud, at målet var at være på 10 markeder ved slutningen af 2022, og nu er den målsætning udvidet. I 2024 skal selskabet være på 25 markeder, fortæller adm. direktør og stifter Benjamin Philip.

Indtil videre er Teeshoppen aktiv i seks lande og har desuden en international webshop. Inden længe åbner de nordjyske virksomhed også i Tjekkiet og Frankrig. Men modsat en række andre danske brands som Les Deux eller Shaping New Tomorrow, der også er i gang med europæisk ekspansion, holder Teeshoppen sig udelukkende online.

”Vi kommer til at lave lager-hubs rundt omkring i landene, så vi fx sender vores bedst solgte varer til et lagerhotel i Tyskland. Her kan vi så sende 90 pct. af vores ordrer ud fra. Vi fylder lageret dernede op med varer, og så sender vi de sidste 10 pct. af forsendelserne fra vores eget lager,” fortæller Benjamin Philip, der stiftede Teeshoppen i 2014.

I de seneste år har virksomheden sat turbo under økonomien i forretningen og budgetterer nu med en omsætning på over 100 mio. kr. på det danske marked, der står for 70 pct. af omsætningen.

Undgå begynderfejl

Til at udrulle den storstilede plan ansatte Teeshoppen i sommeren 2021 en professionel bestyrelse bestående af flere profiler, deriblandt Morten Ortwed, partner og kommerciel direktør i restaurationsselskabet Diningsix med restauranter i Danmark og Norge og en igangværende ekspansion til Storbritannien, samt Jesper Hvejsel, direktør i e-commerce-forretningen Firtal Group, der driver webshops i en række europæiske lande.

Ifølge Benjamin Philip skal den stærke bestyrelse, der desuden består af Henrik Akselbo, direktør og medstifter af Represented by Bloggers Delight, og Anders Boserup Lauridsen, advokat i Rödstenen, være med til at klæde ham på og uddanne ham til vækstrejsen.

”Én ting er alt det faglige, de kommer med, men de kommer med en masse personlig viden. Det er folk, der har mærket på egen krop, hvordan det føles at vækste en forretning – både når det går godt, og når det ikke går efter planen, som vi jo ved, det kommer til på et tidspunkt i ens karriere.”

Ifølge formand Morten Ortwed er bestyrelsens fornemmeste opgave at bidrage med erfaring og sparring i en proces, hvor virksomheden vokser og vokser, og hvor flere og flere beslutninger skal flyttes fra stifteren til andre i organisationen.

Samtidig skal den forhindre, at Benjamin Philip begår klassiske begynderfejl, som bestyrelsesmedlemmer selv har erfaring med.

”Det handler blandt andet om at bygge organisationen op, uden at man ansætter for hurtigt og for mange. Eller at man bliver for ivrig, fordi det skal gå lidt for stærkt på et tidspunkt, hvor man i stedet skulle sikre sig, at forarbejdet er gjort rigtigt, før man kaster sig ud i nye markeder,” siger Morten Ortwed fra Diningsix, der har restauranter over 20 restauranter og mere end 700 ansatte.

Morten Ortwed ser flere ligheder mellem Diningsix’ igangværende ekspansion til Storbritannien og Teeshoppens. Men han ser også klare forskelle.

”Teeshoppen bliver mere centralstyret, men at vokse organisationen bliver det samme. Hvor vi har flere typer brands og restauranter, er Teeshoppen i flere lande og skal have en ensartet kommunikation rundt omkring,” siger han.

Investorinteresse

Hvor andre lignende virksomheder typisk vil etablere sig i ét land ad gangen, har Teeshoppen altså valgt at gå massivt ud på en række nye markeder over kort tid, og ifølge Benjamin Philip, adm. direktør, er det virksomhedens onlinemodel og flere års styrkelse af de digitale processer, der skal bane vejen for en succesfuld ekspansion.

”Vi kan åbne på et nyt marked på tre uger, når fragt- og lokale betalingsaftaler samt returproces er sat op. Det er det, vi har brugt de seneste to år på, nemlig at få vores it-infrastruktur klar til at trykke på speederen. Strategien er at åbne i nogle lande, hvor forarbejdet er gjort, og hvor vi med vores dot-com-side kan se, at vi har aktivitet,” siger han om den internationale webshop, som virksomheden bruger til at ”skyde med spredehagl”.

Benjamin Philip fortæller, at forretningen stadig kører på den 27-åriges stifters konfirmationspenge – eller sagt med andre ord: Der er ingen investor med indtil videre. Og den unge iværksætter vil da heller ikke udelukke at indlemme en investorgruppe som et led i ekspansionsprocessen.

”Det er ikke noget, vi kigger aktivt efter. Men kommer det rette match, er vi klar. Vi har ikke brug for en, der kommer med x antal millioner, for det er bare et spørgsmål om tid, før de er brugt. Vi skal have noget viden og know-how ind. Det skal være én eller flere, der har prøvet at skalere en virksomhed fra nul til 400 mio. kr.,” fortæller han og uddyber, at selskabet lige nu forsøger at holde sig til den ”sunde fornuft og nordjysk købmandsskab”.

Teeshoppen præsenterede tidligere på sommeren Brian Laudrup som ny brand-ambassadør. Han får en vigtig rolle i at sparke Teeshoppen endnu længere ud på det europæiske marked. | Foto: Teeshoppen/Pr
Teeshoppen præsenterede tidligere på sommeren Brian Laudrup som ny brand-ambassadør. Han får en vigtig rolle i at sparke Teeshoppen endnu længere ud på det europæiske marked. | Foto: Teeshoppen/Pr

Kampen mod Asos og Amazon

I forhold til de udlandet lægger stifter Benjamin Philip ikke skjul på, hvilke markeder forventningerne er størst til: Holland, Sverige og Finland. Det skyldes, at landene minder meget om det danske marked, fortæller han.

”Udfordringen er, at folk ikke kender vores brands. Vores produkter skal tilpasses til de markeder, vi vil ind i,” siger han og uddyber, at hollænderne eksempelvis er meget brand-fokuserede.

”Hvis de godt kan lide mærkevarer og brands i Holland, skal vi kunne fortælle hollænderne, at man hos Teeshoppen kan få en t-shirt til en god pris, så man har råd til at købe mærkevare-sko. Hvis de er prisfokuserede i Tyskland, skal vi kigge på vores produkter og finde ud af, hvordan vi passer ind i det marked.”

Her bliver nøglen til synlighed at tage rundt til de enkelte markeder og lave lokalt marketing-indhold, men samtidig ikke lægge skjul på, at Teeshoppen er dansk.

”Vi vil gerne vise ansigterne bag forretningen, og det er den eneste måde, vi kan konkurrere med Asos, Zalando og Amazon på. Så vi kommer til at køre personlige vinkler i vores marketing for på den måde at vise vores ansigter uden at skulle lave en fysisk butik.”

Teeshoppen indgik tidligere på sommeren et ambassadørsamarbejde med fodboldlegenden Brian Laudrup, og også det samarbejde skal være med til at skabe opmærksomhed uden for landets grænser.

”Når vi bruger en profil og et navn som ham, er det for at vise omverden, at vi mener det. Han er med til at vise, at vi tør at investere i vores lande.”

Dansk modewebshop ser bundlinjen falde i forberedelse til større ekspansion

Dansk modewebshop hyrer fodboldlegende som ny frontfigur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også