DetailWatch

Britiske fødevarepriser når rekordhøjt niveau

De britiske fødevarepriser nåede i august det højeste niveau siden finanskrisen i 2008.

Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/Ritzau Scanpix.

Fødevarepriser på himmelflugt fik i august den britiske inflation til at nå det højeste niveau siden den globale finanskrise i 2008, skriver The Guardian.

I alt steg priserne i butikkerne med 5,1 pct. mod 4,4 pct. måneden forinden, og den største stigning var ifølge data fra British Retail Consortium (BRC) og analyseinstituttet Nielsen på friske fødevarer (10,5 pct.).

Ifølge adm. direktør i BRC, Helen Dickinson, er det en dyster situation for såvel forbrugere som detailhandlen. Hun fortæller dog, at detailhandlen bærer en ekstra stor byrde i, at de i en grad er forpligtet til at støtte deres pressede kunder gennem eksempelvis tilbud og faste priser på essentielle varer:

”Men da detailhandlen også kæmper med stigende omkostningspres, er det begrænset, hvor stor en byrde de kan bære,” siger Helen Dickinson.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Købmænd om pristjek: Politikerne bør gribe i egen barm

Kunderne spurter mod discountbutikkerne – se udviklingen her

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

Mere fra DetailWatch

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs