Marks & Spencer vil lukke 32 butikker i skifte væk fra bycentre

Den britiske kæde Marks & Spencer planlægger at lukke en række butikker og fortæller samtidig, at overskuddet vil ligge på samme niveau i det kommende år, skriver The Guardian.
Steve Rowe er direktør for Marks & Spencer, men fratræder snart og overlader tøjlerne til Stuart Machin. | Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Steve Rowe er direktør for Marks & Spencer, men fratræder snart og overlader tøjlerne til Stuart Machin. | Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix

Den britiske detailgigant Marks & Spencer planlægger at lukke 32 butikker i Storbritannien som et led i at rykke sig væk fra bycentre, efter flere af butikkerne har ”mistet fremdriften”.

Det skriver The Guardian i forbindelse med et nyt regnskab, der løb fra april i 2021 til samme måned i 2022 og gav et justeret overskud før skat på 522,9 mio. pund.

Detailkæden vil skifte væk fra bygninger i flere etager til at være i mere moderne byområder med bedre adgang og flere parkeringspladser og har planer om 15 nye komplette butikker og 40 madsteder i købet af de næste tre år.

I forbindelse med samme regnskab fremgår det, at en beslutning om helt at forlade Rusland som følge af landets krig mod Ukraine forventes at koste 270 mio. kr., mens nye EU-toldsatser og grænseomkostninger i forbindelse med Brexit har kostet Marks & Spencer knap 260 mio. kr. i overskud og 130 mio. kr. i tabt handel.

Den nye butiksstrategi bliver med en ny direktør i spidsen for Marks & Spencer. Den adm. direktør Steve Rowe fratræder og overlader tøjlerne til Stuart Machin og vicedirektør Katie Bickerstaffe.

Marks & Spencer har lovende start på nyt år

Vestlige virksomheder kan få svært ved at forlade Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også