Marks & Spencer har lovende start på nyt år

Den britiske varehuskæde når forventninger til 2021/22 med 522,9 mio. pund mod de ventede 521,8 mio. pund.
Steve Rowe er direktør for Marks & Spencer, men fratræder snart og overlader tøjlerne til Stuart Machin. | Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Steve Rowe er direktør for Marks & Spencer, men fratræder snart og overlader tøjlerne til Stuart Machin. | Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den britiske varehuskæde Marks & Spencer indfrier analytikernes forventninger til det netop overståede regnskabsår, der løb fra april sidste år til april i år, når det gælder det justerede overskud før skat.

Det blev på 522,9 mio. pund mod ventede 521,8 mio. pund ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Oveni ser kæden en lovende start på det nye år. Men den høje inflation ventes at ramme forbrugerne - og dermed forretningen - på et tidspunkt.

”De første seks uger i det nye regnskabsår har ligget foran den sammenlignelige periode i 2021/22, skriver detail- og fødevarekæden i regnskabet.

”Selvom det er opmuntrende, venter vi, at virkningen af faldende realindkomst skærpes i andet halvår og varer ved i mindst den resterende del af regnskabsåret. Der er ingen aktuelt tegn på, at inflationen aftager, selvom vi tror på omkostningsraten væksten vil aftage i tredje kvartal,” skriver Marks & Spencer.

Det bliver med en ny direktør i spidsen, at Marks & Spencer går ind i det nye år. Den administrerende direktør Steve Rowe fratræder og overlader tøjlerne til Stuart Machin og vicedirektør Katie Bickerstaffe.

Salling Group udvider prisloft til mærkevarer

Milliardomsætning og over 1.000 butikker: Her er Sportmasters nye ejer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også