Næstformand stopper i Coop – tidligere topchef i ISS tager over

Indskiftning i Coop Danmarks bestyrelse sender tidligere ISS-topchef og nuværende Rambøll-formand, Jeff Gravenhorst, ind i toppen af dagligvarekoncernen. Han afløser Jørgen Clausen, der har valgt at stoppe efter 15 år.
Jeff Gravenhorst, der tidligere har været topchef i ISS, træder ind i Coops bestyrelse. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jeff Gravenhorst, der tidligere har været topchef i ISS, træder ind i Coops bestyrelse. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Jeff Gravenhorst, der er bestyrelsesformand for Rambøll og tidligere adm. direktør for ISS, bliver nyt medlem af Coop Danmarks bestyrelse.

Det oplyser dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

60-årige Jeff Gravenhorst indtræder i bestyrelsen som afløser for Coop Danmarks hidtidige næstformand Jørgen Clausen, der efter 15 år i bestyrelsen har valgt at stoppe.

Det nye Coop-bestyrelsesmedlem kommer blandt andet med mange års erfaring fra den børsnoterede servicevirksomhed ISS, hvor han fra 2010-2020 var adm. direktør.

I dag er Jeff Gravenhorst blandt andet formand for ingeniørvirksomheden Rambøll, skadeserviceselskabet SSG og deleboligkonceptet My Homes. Tidligere har han også siddet i bestyrelsen for andelsselskabet Danish Crown.

”Med Jeff i bestyrelsen får vi en meget stærk kompetence inden for ledelse, virksomhedskultur og HR, som er nøgleområder i Coops strategi frem mod 2025. Jeg ser meget frem til samarbejdet,” udtaler bestyrelsesformand for Coop, Lasse Bolander, i meddelelsen.

Næstformandspost i spil

Jeff Gravenhorst har efter sit exit fra ISS, der kom på baggrund af en hård tid for den børsnoterede koncern, satset på en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

Posten i det medlemsejede Coop Danmark er en af de tunge af slagsen med en paraply af over 1000 butikker i kæderne Superbrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Coop 365discount, Fakta og Irma, over 40.000 medarbejdere tilknyttet og en dyb historik i dansk dagligvarehandel.

”Jeg håber at kunne bidrage til udviklingen af en kultur med fokus på medarbejderne. Uanset hvor de er i en så stor organisation, er de afgørende for, at Coop kan forblive en vigtig samfundsaktør, hvor kunderne oplever, at de får noget ekstra,” udtaler Jeff Gravenhorst.

Bestyrelsen i Coop Danmark består fremover af formand Lasse Bolander samt Jeff Gravenhorst, Palle Birk, Anne Sofie Irgens Jacobsen, Pernille Mehl, Peter Nielsen, Claus Solvig, Erik Gunset Sønsterud og Karl Folke Axel Wistrand.

Det er endnu ikke afklaret, om Jeff Gravenhorst også overtager næstformandsposten i Coop Danmark efter Jørgen Clausen, der udtræder efter at have været del af bestyrelsen siden 2007. Det vil dog komme på plads, når der tirsdag skal vælges ny næstformand på et bestyrelsesmøde.

Honoraret til næstformanden var sidste år 380.000 kr., mens det for menige medlemmer var 277.000 kr. ifølge Coop Danmarks årsregnskab. Formandshonoraret udgjorde 1,1 mio. kr.

Spænder livremmen ind

Coop Danmark løftede i 2021 omsætningen til godt 46 mia. kr. mod 44,5 mia. kr. i 2020, mens bundlinjen skrumpede til 585 mio. kr. mod 777 mio. kr. året før.

Efter to år med omsætningsfremgang øjner dagligvarekoncernen sorte skyer forude på dagligvaremarkedet, hvor stigende energi- og råvarepriser har sendt omkostningerne i vejret og intensiveret priskonkurrencen i et klima med faldende forbrugertillid.

Adm. direktør Kræn Østergaard har i den forbindelse bebudet, at tiden er til at ”spænde livremmen ind”, og koncernen vil på den konto blandt andet nedlægge 100 stillinger i hovedkontoret.

”Vi kigger i øjeblikket på alle omkostningslinjerne på både tværs af kæder, logistik og kundekontor. I forhold til at vi går ind i nogle hårde år for dansk økonomi, er det den rettidige ting at gøre,” sagde Kærn Østergaard i forbindelse med årsregnskabet for Coop Danmark til DetailWatch.

Ingen Coop365-butikschefer har endnu fået millionbonus

Aarhusianske Kvickly-kunder tester nyt klimamærke på mad

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også