Dansk skomærke tjener igen millioner efter dyb krise

Arkk Copenhagen var alvorligt udfordret i 2020 og tabte 12,6 mio. kr. Men en omstrukturering og flere butikslukninger har igen fået virksomheden på ret kurs.
Barndomsvennerne Thomas Refdahl og Kasper Rasmussen stiftede Arkk Copenhagen i 2014. | Foto: Pr
Barndomsvennerne Thomas Refdahl og Kasper Rasmussen stiftede Arkk Copenhagen i 2014. | Foto: Pr

Det danske sneakersfirma Arkk Copenhagen blev sendt gevaldigt til tælling, da coronapandemien og de medfølgende nedlukninger ramte Danmark i 2020, og virksomheden måtte indkassere sit første underskud – endda et tocifret millionunderskud.

Men nu er skomærket, der er grundlagt i 2014 af Thomas Refdahl og Kasper Høj Rasmussen, igen tilbage på fode med et overskud på 4,3 mio. kr. i 2021.

Det sker i et regnskabsår, hvor bruttofortjenesten næsten er på niveau med før coronapandemien, og i 2021 lander det på 12,2 mio. kr.

I samme ombæring løfter egenkapitalen sig til 19 mio. kr.

I 2021 var Arkk Copenhagen påvirket af, at Vietnam – selskabets hovedland for produktion – var lukket ned i andet halvår. Det betød, at bestilte ordrer fra kunder til et tocifret millionbeløb ikke nåede hjem som planlagt.

”Dette havde løftet både bruttofortjeneste og bundlinje til et absolut rekordresultat i virksomhedens historie,” skriver ledelsen i sin beretning om de forsinkede ordrer.

”Ledelsen er med de store udfordringer for produktion taget i betragtning meget tilfredse med årets resultat og ser gode takter i 2022.”

Virksomhedens hidtil største overskud landede tilbage i det skæve regnskabsår 2016/17, hvor resultatet var et plus på 5 mio. kr.

Skar ind til benet

Efter det store underskud på 12,6 mio. kr. i regnskabsåret 2019/20 valgte Arkk Copenhagen at skære to af sine tre butikker fra og har i dag kun sin hovedbutik på Strøget ved Kongens Nytorv i København.

Samtidig valgte skovirksomheden at lukke sine datterselskaber i Sverige, Tyskland og Amerika og dermed konsolidere salget i det danske moderselskab, ligesom Arkk Copenhagen også købte salgsrettighederne tilbage fra distributører i over ti lande.

Barndomsvennerne Thomas Refdahl og Kasper Rasmussen stiftede Arkk Copenhagen for at skabe et dansk sneakersbrand, der skulle skille sig ud fra blandt andet Nike og Adidas, hvis sneakers bliver flået ned af hylderne verden over.

Det blev i de følgende år så stor en succes, at flere investorer efterfølgende har købt sig ind i firmaet. I dag er tøjfamilien Martinsen med Niels Erik Martinsen i spidsen primær ejer af State of North ApS – selskabet bag Arkk Copenhagen – med investeringsfirmaet Friheden Invest med en ejerandel på godt en tredjedel.

Ny ejer vil genrejse konkursramt tøjkæde: ”Vi vil gerne være stærkere i Jylland”

Tøjsucces vil ind i ”støvet branche” for arbejdstøj – e-commerce bliver nøglen

Sport 24 dropper nye ordrer hos Ecco efter fortsat Rusland-drift

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også