Coop-selskab vinder aftale med stor rumænsk supermarkedskæde

Det Coop-ejede it-selskab Lobyco skal i fremtiden levere software-løsninger til omkring 1.600 supermarkeder i Rumænien.
Coop Danmark står bag en række supermarkedskæder i Danmark, deriblandt Kvickly og Super Brugsen. | Foto: Gregers Thyco
Coop Danmark står bag en række supermarkedskæder i Danmark, deriblandt Kvickly og Super Brugsen. | Foto: Gregers Thyco

Coop Danmarks softwareselskab Lobyco har indgået et samarbejde med den rumænske dagligvaregigant Profi, der driver omkring 1.600 supermarkeder i Danmark.

Det skriver Coop Danmark fredag i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at Lobyco skal stå for software-løsninger, der skal gøre det nemmere for kunderne at planlægge og købe dagligvarer. Softwaren er den samme, som ligger bag Coops app i Danmark og giver adgang til personlige tilbud og scan & betal.

Stolt over samarbejde

Den første version af Profis app, der officielt lanceres fredag, findes blandt andet en digital loyalitetsplatform, spil, unikke apptilbud og digitale tilbudsaviser. Forventningerne fra de to parter er, at appen kan bringe Profi længere frem i på det europæiske dagligvaremarked.

”I Lobyco er vi stolte over at samarbejde med en af Europas hurtigst voksende detailhandlere. Samtidig er aftalen en meget stor anerkendelse af det arbejde, vores kolleger i Albertslund, Bukarest og Lviv har stået for. Vi mærker en stigende efterspørgsel, og vi forventer flere spændende samarbejder i nær fremtid,” siger Jan Madsen, adm. direktør for Lobyco, i pressemeddelelsen.

Sådan ser en reklame for den nye rumænske app ud. | Foto: Coop Danmark
Sådan ser en reklame for den nye rumænske app ud. | Foto: Coop Danmark

Også Pawel Musial, adm. direktør i Profi, er måske ikke overraskende tilfreds med aftalen.

”Vores ambition om at skabe et stærkt digitalt økosystem bliver nu til virkelighed. Med den nye Profi-app i centrum vil vores platform tilbyde store fordele for rumænske forbrugere såvel som vores butikker. Med samarbejdet er vi overbeviste om, at vi kan tage den digitale føring inden for rumænsk dagligvarehandel fremadrettet,” siger han i pressemeddelelsen.

Lobyco er et relativt nyt software-firma, der blev stiftet i 2020. I starten af 2022 beskæftiger virksomheden cirka 170 medarbejdere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også