Dansk militærbutik oplever stor interesse på grund af Ukraine-krigen

Militærbutikken i Østjylland oplever stor interesse for butikkens produkter i øjeblikket på grund af Ruslands invasion i Ukraine.
Foto: Rikke Kjær Poulsen
Foto: Rikke Kjær Poulsen

Et større antal bekymrede kunder sætter alt fra gasmasker, filtre og andet personligt beskyttelsesudstyr i høj kurs hos en østjysk militærbutik netop nu.

Det skriver TV2 Østjylland.

Det er Militærbutikken i Allingåbro, der i øjeblikket mærker en øget aktivitet i butikken fra danskere, der er bekymrede for, at Ruslands krig i Ukraine på et tidspunkt kan ramme Danmark.

”Vi har solgt ekstremt meget. Før solgte vil nogle enkelte stykker om ugen. Nu kan det godt være 5-600 om ugen,” siger butiksindehaver Anders Peter Lykkegaard Kristensen til regionalstationen.

Han fortæller, at han udover gasmasker og filtre også oplever en stigende interesse for beskyttelsesdragter med aktiv kul i, som skal bruges sammen med gasmasker og gummistøvler.

Flag i høj kurs

Det er langt fra første gang, at man har set krigen i Ukraine have en positiv påvirkning på enkelte nichevirksomheder.

Tidligere i marts fortalte Dahls Flagfabrik i København, at virksomheden har svært ved at følge med interessen for ukrainske flag, som det er blevet lovligt at flage med i Danmark.

”Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi kan næsten ikke følge med. Vi skal tilbage til EM i Sverige i 1992. Det her er det vildeste, jeg har oplevet. Vi ligger vandret,” sagde Torben Dahl fra Dahls Flagfabrik i den forbindelse.

Dansk legetøjsfirma er gået konkurs

Lego-figurer af Zelenskyj bliver revet væk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også