Dansk legetøjsfirma er gået konkurs

Nordic Retail Group DK, der hidtil har solgt legetøj i Magasin, er gået konkurs efter et større millionunderskud i 2021.
Nordic Retail Group DK, der solgte legetøj via Magasin, er gået konkurs efter blot tre års levetid. | Foto: Emma Sejersen
Nordic Retail Group DK, der solgte legetøj via Magasin, er gået konkurs efter blot tre års levetid. | Foto: Emma Sejersen

Den forholdsvis unge legetøjsvirksomhed Nordic Retail Group DK, der sælger legetøj i Magasin, er gået konkurs.

Det fremgår torsdag af Statstidende.

Det er ledelsen selv, der har indgivet en konkursbegæring, da virksomheden ikke har kunnet betale sine kreditorer. Det fortæller konkurssagens kurator Nicolai Thornemann til DetailWatch.

Konkursbegæringen kommer efter et sløjt 2021 for legetøjsvirksomheden, der blev ramt af et underskud på 1,9 mio. kr. Det står i skærende kontrast til virksomhedens to første leveår, hvor selskabet samlet set havde en bruttofortjeneste på knap 8 mio. kr. og et overskud på 1 mio. kr.

Samtidig havde selskabet Nordic Retail Group DK ApS opbygget en egenkapital på 1 mio. kr. i 2020.

Men efter et horribelt 2021, der har udhulet virksomheden, blev den millionstore egenkapital i stedet vekslet til en egenkapital på -800.000 kr.

Forsøger at omsætte aktiver

Jacob Pedersen, der ifølge det centrale virksomhedsregister (CVR) ejer 100 pct. af legetøjsvirksomheden, oplyser, at konkursen skyldes et forringet salg på grund af corona, en ændring af kontraktvilkår samt sygdom i ledelsen. Han oplyser desuden, at det er endegyldigt slut for virksomheden.

Kurator Nicolai Thornemann fortæller, at virksomheden nu er lukket som følge af konkursen, og at det lige nu handler om at sælge virksomhedens aktiver og så vidt muligt betale de kreditorer, der har penge til gode.

Han oplyser, at der er et varelager med legetøj til en samlet værdi på omkring 165.000 kr.

”Lige nu koncentrerer vi os om at få orienteret kreditorer og samarbejdspartnere, men også om at få de aktiver, der nu er i selskabet, omsat til penge og få dem fordelt ud til kreditorerne,” siger han.

Nordic Retail Group DK, som ikke skal forveksles med den store svenske retailmarketingsvirksomhed Nordic Retail Group AB, blev oprettet i 2019 og har solgt legetøj via Magasins shoppingcenter i København og Lyngby samt via Magasins hjemmeside.

Tøjfirma gik konkurs – nu håber ejerne at fortsætte i nyt regi

Lego-figurer af Zelenskyj bliver revet væk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også