Tøjfirma gik konkurs – nu håber ejerne at fortsætte i nyt regi

Anders og Christian Simonsen, der står bag tøjvirksomheden Brdr. Simonsen, måtte selv indgive en konkursbegæring efter et forsøg på en rekonstruktion.
Tøjforretningen Brdr. Simonsen måtte se sin virksomhed gå konkurs efter en hård periode under coronanedlukningerne i 2020 og 2021, der slog bunden ud af virksomheden. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Tøjforretningen Brdr. Simonsen måtte se sin virksomhed gå konkurs efter en hård periode under coronanedlukningerne i 2020 og 2021, der slog bunden ud af virksomheden. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Den ambitiøse tøjkæde Brdr. Simonsen, der så sent som i efteråret 2021 åbnede sin 15. butik, måtte i den forgangne uge dreje nøglen om efter nogle svære år under coronanedlukningerne i 2020 og 2021.

Det kunne Detailwatch tirsdag berette på baggrund af oplysninger fra det centrale virksomhedsregister, CVR.

Konkursen kommer som følge af en længere tid med likviditetsudfordringer, der nu har udmøntet sig i en konkurs. Det fortæller konkurssagens kurator Kristian Gustav Andersson nu til Detailwatch.

Han uddyber, at det er tvillingerne Anders og Christian Simonsen, som står bag tøjkæden Brdr. Simonsen, der selv har indgivet en konkursbegæring.

”Årsagen er, at virksomheden har vurderet, at den er insolvent. Der har været et rekonstruktionsforløb i knap og nap en uge, før selskabet gik konkurs, netop med henblik på, om der var mulighed for at lave en egentlig rekonstruktion af selskabet,” siger kurator Kristian Gustav Andersson.

Han uddyber, at de to brødre er ærgerlige over situationen, men at de stadig håber, at virksomheden kan drives videre i nyt regi.

”De ser jo gerne, at vi kan lykkes i et eller andet omfang med at redde nogle af de sunde dele af virksomheden.”

De to tvillinger Anders og Christian Simonsen blev født i Frederikshavn og er sønner af en far, der drev en lokal tøjbutik. Sidenhen flyttede de to til København, hvor de startede deres egne butikker under Marcus-konceptet. Tilsammen har de mere end 50 års erfaring fra den danske herretøjsbranche.

Stor butiksvækst og dårlig økonomi

I 2016 etablerede de tøjforretningen Brdr. Simonsen med den første butik i Amager Centret i København, og få år efter havde virksomheden fem butikker – alle i Københavnsområdet.

Sidenhen er tøjkæden vokset markant, og så sent som i efteråret 2021 åbnede Brdr. Simonsen sin 15. butik på landsplan, da virksomheden slog dørene op til butikken i Rosengårdcentret i Odense.

Samtidig led Brdr. Simonsen rent økonomisk. I 2019 havde selskabet et beskedent overskud på 86.000 kr., men led et underskud på knap 260.000 kr. i det svære coronaår 2020 med hårde tvangsnedlukninger.

Samtidig gik egenkapitalen fra 135.000 i 2019 til -120.000 i 2020. Holdingselskabet bag driftselskabet, der også er konkurs, havde samme år en pæn polstring med en egenkapital på 2,6 mio. kr. Selskaberne har ikke aflagt årsregnskab for 2021.

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med Brdr. Simonsens butikker og aktiver, men kurator Kristian Gustav Andersson fortæller til Detailwatch, at der arbejdes på at overdrage medarbejdere, lejemål, varelager med videre i en virksomhedsoverdragelse.

Han fortæller, at der lige nu konkret er en budproces i gang om at overdrage aktiviteten.

”Vi er selvfølgelig interesserede i at høre fra eventuelle interessenter. Så hvis der er nogen, der har en interesse i at lægge et bud på aktiviteten, vil vi meget gerne høre fra dem.”

Danske tvillingers tøjfirma er gået konkurs

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også