Kæde åbner nyt museum og butik midt i København

Den tilhørende butik i Danmark er den hidtil største af slagsen i kædens mere end 45 lokationer verden over.
Det nye museum indeholder en 1.200 kvadratmeter stor udstilling samt en butik, som man kan besøge direkte fra gaden – også uden først at have besøgt udstillingen. | Foto: Museum of Illusions/Pr
Det nye museum indeholder en 1.200 kvadratmeter stor udstilling samt en butik, som man kan besøge direkte fra gaden – også uden først at have besøgt udstillingen. | Foto: Museum of Illusions/Pr

Fredag den 12. april åbner et spritnyt koncept – og det, som folkene bag forventer vil blive en turistmagnet – i centrum af København.

Her slår det såkaldte Museum of Illusions, der er verdens største kæde af privatejede museer, dørene op til sin første lokation i Danmark. Museet byder på en række interaktive installationer med optiske illusioner, der både skal være med til at danne og underholde.

Sammen med det nye museum åbner også en museumsbutik på Strøget i København med direkte adgang fra gaden. Butikken er den største af slagsen under museumskæden.

På lokationen har tidligere ligget en Søstrene Grene-butik.

“Vi er et bidrag til liv i byen og folk på gaden. En by skal konstant udvikle sig og være attraktivt for både beboerne og de mange tilrejsende. Vi kan byde på unikke oplevelser, hvor interaktion med vores installationer skaber undren, gode grin og fællesskab. Vi er på den måde et oplagt indslag i en konferenceplan eller en virksomheds medarbejderaktivitet,” siger Majbritt Lin Walbom, adm. direktør for Museum of Illusions København, i en meddelelse.

I alt tæller det nye museum i København 1.200 kvadratmeter og 72 udstillinger.

Museum of Illusions er stiftet af Roko Zivkovic og Tomislav Pamukovic i Zagreb i Kroatien i 2015 med målet om at tilbyde besøgende en blanding af læring og underholdning.

I dag består kæden af over 45 museer med dertilhørende butikker i 25 lande. Målet er at åbne yderligere 15 i løbet af 2024.

I forvejen har museumskæden lokationer steder som Athen, Dubai og New York City.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også