Elbilsalget kom tilbage til normalen igen i februar

Nye afgiftssatser fik stabiliseret bilsalget i sidste måned. Privatleasing er blevet mere populært.
Elbiler fylder efterhånden meget i gadebilledet. Antallet af indregistrerede elbiler har for nylig rundet 200.000. | Foto: Sebastian Elias Uth/Ritzau Scanpix
Elbiler fylder efterhånden meget i gadebilledet. Antallet af indregistrerede elbiler har for nylig rundet 200.000. | Foto: Sebastian Elias Uth/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Efter en sløj start på året kom bilsalget atter i omdrejninger i februar.

Tal fra Danske Bilimportører viser, at der blev indregistreret 11.218 biler i måneden løb, hvilket er tre pct. lavere end året før.

Det er dog væsentligt bedre end januartallene, der lå 15 procent under niveauet i 2023.

En af årsagerne er formentlig, at der blev indført nye afgiftssatser 1. februar, som gør det en smule billigere at anskaffe sig en elbil.

Elbilerne udgjorde 44 pct. af de nye biler i februar måned, og hos De Danske Bilimportører forventer man, at andelen vil stige hen over året.

”Elbilerne fylder gradvist mere i bilsalget, og vi har en forventning om, at elbiler kommer til at udgøre over 50 pct. af alle nye biler i år. Det gavner den grønne omstilling, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Flere privatleaser

En anden bemærkelsesværdig udvikling er antallet af privatleasede biler.

De udgjorde 24 pct. af de nye biler i februar. I samme måned sidste år var andelen kun 13 pct.

”Der er stor appetit på biler blandt danskerne og god aktivitet i landets showrooms. Samtidig kommer de store forandringer og udsving på markedet med en grad af usikkerhed, som påvirker forbrugernes købsadfærd. Flere efterspørger sikkerhed og fleksibilitet, når de skal have ny bil, og her er privatleasing en oplagt mulighed, som er blevet betydeligt mere populær over de seneste år,” siger Mads Rørvig.

Ved udgangen af januar var der indregistreret mere end 205.543 elbiler i Danmark. Alene det seneste år er antallet vokset med omkring 90.000 biler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også