Amerikansk byggemarkedskæmpe nedjusterer efter fald i gør-det-selv-salg

Salget i byggemarkedskæde Lowe er faldet 13 pct. i selskabets tredje kvartal.
Byggemarkedet Lowe's har rødder tilbage til 1921 og er stiftet af L.S. Lowe. | Foto: Matt Rourke/ap/ritzau Scanpix
Byggemarkedet Lowe's har rødder tilbage til 1921 og er stiftet af L.S. Lowe. | Foto: Matt Rourke/ap/ritzau Scanpix

Det amerikanske byggemarkedsselskab Lowe’s nedjusterer forventningerne med henvisning til et fald i salget af gør-det-selv-artikler.

På aktiemarkedet blive nedjusteringen taget ilde op af investorerne, der sender aktien 6,1 pct. lavere i tirsdagens formarked.

Salget er dykket 13 pct. i det forskudte tredje kvartal til 20,47 mia. dollar, hvilket skuffer i forhold til analytikerprognosen på 20,91 mia. dollar.

Det sammenlignelige salg skuffer også ved at falde 7,4 pct. mod et ventet fald på 4,9 pct. Tilbagegangen tilskrives fald i salget af gør-det-selv-artikler, hvilket delvist blev opvejet af et positivt salg til professionelle kunder.

Driftsmarginen på 13,2 pct. er helt på linje med analytikerprognosen.

For regnskabsåret 2023/24 nedjusteret forventningerne til det sammenlignelige salg til et fald på 5 pct. fra tidligere ventet en reduktion i salget på 2 til 4 pct. Her lød analytikerkonsensus på en tilbagegang på 3,4 pct.

Prognosen for det samlede salg skæres også med 1-3 mia. dollar til cirka 86 mia. dollar mod ventet 87,59 mia. dollar, mens forventningerne for driftsmarginen skæres til 13,3 pct. fra 13,4-13,6 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også