1,4 ton ulovligt fyrværkeri er blevet tilbageholdt i år

Mængden af ulovligt fyrværkeri, som toldere finder, er steget ”markant” de sidste år, lyder det fra Toldstyrelsen.
Ifølge styrelsen skyldes stigningen blandt andet øget opmærksomhed på området. | Foto: Per Lange
Ifølge styrelsen skyldes stigningen blandt andet øget opmærksomhed på området. | Foto: Per Lange
AF RITZAU

Selvom der stadig er halvanden måned til nytårsaften, har toldere i Toldstyrelsen haft travlt i arbejdet med at tilbageholde fyrværkeri i år.

I årets første tre kvartaler har tolderne tilbageholdt mere end 1,4 ton ulovligt fyrværkeri, der er forsøgt smuglet ind i Danmark.

Det viser en foreløbig opgørelse for 2022, skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

På samme tid sidste år havde Toldstyrelsen tilbageholdt 528 kilo ulovligt fyrværkeri. Dermed er der tale om knap tre gange så meget fyrværkeri i år som i 2022.

Det er særligt i pakker hos post- og kurervirksomheder, der er sendt fra Østeuropa, at tolderne finder det ulovlige fyrværkeri. Det gælder alt fra kanonslag, batterier og diverse knaldfyrværkeri til røggranater, romerlys og nødraketter.

Øget kontrol på området

Ifølge Kent Midtgaard Hansen, fungerende kontroldirektør i Toldstyrelsen, tilbageholder styrelsen i dag mere end tidligere.

”De sidste år har vi set en mindre eksplosion i mængden af tilbageholdt fyrværkeri. Vi finder traditionelt mere ulovligt fyrværkeri frem mod nytår, men mængderne er vokset markant de seneste år, og tendensen fortsætter i 2023,” siger Kent Midtgaard Hansen i pressemeddelelsen.

Ifølge styrelsen skyldes stigning blandt andet, at der har været øget opmærksomhed og kontrol på området. Derudover benytter flere sig af fyrværkeri til forskellige fejringer året rundt, hvilket også bidrager til stigningen, skriver Toldstyrelsen.

Kigger man på hele år fra 2018 til 2022 har Toldstyrelsen registreret knap en femdobling i mængderne af tilbageholdt fyrværkeri.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også