EU blokerer for amerikansk opkøb af svensk onlineplatform

Amerikanske Booking har fået nej til at opsluge af den svenske platform for at bestille flybillettet Etraveli for 1,63 mia. euro.
Etraveli har en markedsandel på over 60 pct. af onlinerejsebureauer i Europa. | Foto: Martin Sylvest
Etraveli har en markedsandel på over 60 pct. af onlinerejsebureauer i Europa. | Foto: Martin Sylvest
AF MARKETWIRE

Den amerikanske rejsekoncernen Booking, som blandt andet driver platformen til bestilling af hotel booking.com, er blevet ramt af EU-Kommissionens knytnæve, da den har sagt nej til et opkøb af svenske Etraveli for 1,63 mia. euro.

Det skriver flere medier mandag eftermiddag.

Etraveli, der er en platform til at bestille flybilletter, har allerede et samarbejde med Booking.

Ifølge Reuters har Booking har en markedsandel på over 60 pct. af onlinerejsebureauer i Europa:

2Bookings opkøb af Etraveli vil styrke Bookings dominerende position på markedet for onlinerejsebureauer og sandsynligvis føre til højere omkostninger for hoteller og muligvis forbrugere,” siger EU-retskommissær Didier Reynders.

Det amerikanske selskab undlod at ”tilbyde løsninger, der var tilstrækkelige til at imødegå disse bekymringer,” skriver kommissionen om afslaget til en fusion.

”Vores beslutning om at blokere fusionen betyder, at europæiske hoteller og rejsende ikke vil være yderligere begrænset i de tilgængelige muligheder for at tilbyde deres tjenester og booke deres rejser,” siger Didier Reynders ifølge Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også